Ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten suosikkijuomaa: "Kahvi voi olla tulevaisuudessa harvojen herkku"

7:51 Katoaako kahvi kartalta?

Mitä jos aamukahvisi ei olisikaan itsestäänselvyys? Huomenta Suomessa keskusteltiin ilmastonmuutoksen vaikutuksista tähän suomalaisten suosikkituotteeseen.

Barista Jani Mikkosen ja Paulig-brändistä vastaavan Minna Lampisen mukaan käynnissä oleva ilmastonmuutos vaikuttaa kahvinviljelyyn globaalilla tasolla.

– Suomalaisten rakastama arabica-kahvi on herkkä ilmastonmuutoksille, eikä se tule selviämään tästä ilmastonmuutoksesta yksin, Lampinen toteaa.

Jos ilmastonmuutos jatkaa nykyistä vauhtiaan, Lampisen mukaan kahvinviljelyyn käytetty maa-ala pienenee kaikkialla vuoteen 2050 mennessä.

– Kahvi voi olla tulevaisuudessa harvojen herkku, Lampinen kertoo. 

Jos kahviviljelmät siirtyvät ilmastonmuutoksen vuoksi yhä korkeampiin olosuhteisiin, miksi kahvia ei voitaisi kasvattaa vaikkapa Helsingin keskustassa?

Videolla Jani Mikkonen paljastaa, millaisia tuloksia suomalaisista kahvinviljelyksistä on saatu. Videolla keskustellaan myös suomalaisten kahvimausta ja siitä, millaisella kahvilla suomalaiset tyypillisesti aamunsa aloittavat. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja