Mitä jos aamukahvisi ei olisikaan itsestäänselvyys? Huomenta Suomessa keskusteltiin ilmastonmuutoksen vaikutuksista tähän suomalaisten suosikkituotteeseen.
Barista Jani Mikkosen ja Paulig-brändistä vastaavan Minna Lampisen mukaan käynnissä oleva ilmastonmuutos vaikuttaa kahvinviljelyyn globaalilla tasolla.
– Suomalaisten rakastama arabica-kahvi on herkkä ilmastonmuutoksille, eikä se tule selviämään tästä ilmastonmuutoksesta yksin, Lampinen toteaa.
Jos ilmastonmuutos jatkaa nykyistä vauhtiaan, Lampisen mukaan kahvinviljelyyn käytetty maa-ala pienenee kaikkialla vuoteen 2050 mennessä.
LUE MYÖS: Miksi työpaikan kahvi maistuu aina pahalle? Asiantuntijalla on tähän ikuisuusongelmaan vastaus
– Kahvi voi olla tulevaisuudessa harvojen herkku, Lampinen kertoo.
Jos kahviviljelmät siirtyvät ilmastonmuutoksen vuoksi yhä korkeampiin olosuhteisiin, miksi kahvia ei voitaisi kasvattaa vaikkapa Helsingin keskustassa?
Videolla Jani Mikkonen paljastaa, millaisia tuloksia suomalaisista kahvinviljelyksistä on saatu. Videolla keskustellaan myös suomalaisten kahvimausta ja siitä, millaisella kahvilla suomalaiset tyypillisesti aamunsa aloittavat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!