Maksaisitko vaikka kympin kahvipaketista? Kauppias hinnan kipurajasta: "Onko se suomalaisille mahdollista?"

1:39 ”Aamukahvi pitää kyllä saada” – miten suomalaiset reagoivat kahvin hinnannousuun?
Katso video: "Aamukahvi pitää kyllä saada" – miten suomalaiset reagoivat kahvin hinnannousuun?

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa nostettiin perjantaina puheenaiheeksi kahvin hinta. Kuinka paljon suomalaiset olisivat valmiita maksamaan lempijuomastaan?

Kahvin maailmanmarkkinahinta on ollut kovassa nousussa. Raakakahvi maksaa jopa kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten, ja nousu heijastuu myös kuluttajahintoihin. Kauppojen hyllyillä perinteiset puolen kilon kahvipaketit maksavat jo jopa yli kuusi euroa.

Pauligin raakakahvin hankinnasta vastaava András Koroknay-Pál luetteli viime viikolla MTV Uutisille syitä kahvin maailmanmarkkinahinnan nousuun. Hintaa on nostanut erityisesti Brasilian, maailman suurimman kahvintuottajamaan, kahvintuotanto-olosuhteet.

– Viime keväänä maahan iski kuivuus ja heinäkuussa halla. Näiden yhteisvaikutuksesta jopa viides- tai neljäsosa tulevasta sadosta menetettiin, Koroknay-Pál kertoi. 

Onko suomalaisilla kipurajaa kahvin hinnassa?

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa pureuduttiin perjantaina kallistuvaan kahviin ja suosikkijuoman tulevaisuuden näkymiin tarkemmin. K-Market Kasasin kauppias Sebastien Lexmond totesi kahvin hintaan tulleen korotuspaineita.

– Toiset maksavat sen kalliimman kahvin, ja sitten löytyyhän noita halvempia brändejä myös, kauppias kertoi. 

Mikä sitten mahtaa olla suomalaisten kipuraja? Onko olemassa hintaa, jota suomalaiset eivät enää kahvista maksaisi?

– Onko se suomalaisille mahdollista? Kyllä aamukahvi pitää saada, kauppias arveli.

Viiden jälkeen -ohjelman katugallupissa selvisi, mitä suomalaiset ajattelevat kahvin hinnan noususta ja kuinka paljon kahvista ollaan valmiita maksamaan. Katso gallup yllä olevalta videolta!

Katso videolta myös András Koroknay-Pálin haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa. Miksi kahvi on nyt kallista ja voiko se kallistua entisestään?

8:08
Tuleeko kahvista vieläkin kalliimpaa? Asiantuntija kertoo faktat kahvin hinnannoususta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja