Miksi työpaikan kahvi maistuu aina pahalta? Asiantuntijalla on tähän ikuisuusongelmaan selitys

kahvinkeitin kahvi
Kahvinkeitin vaikuttaa aina kahvin makuun, asiantuntija muistuttaa. Shutterstock

Väärä annostelu ja likainen kahvinkeitin ovat asioita, joiden vuoksi kahvihuoneiden kahvi maistuu yleensä huonommalta kuin kotona tai kahviloissa. 

Monilla työpaikoilla kahvihuoneessa käydyissä keskusteluissa toistuu vuodesta toiseen yksi ja sama aihe; kahvi. Ja tarkemmin sanottuna kahvin kitkerä maku. Lidl Suomen kahvivalikoimasta vastaava Vilma Vornanen kertoo, mistä ilmiö oikein johtuu.

– Keitin vaikuttaa aina siihen, miltä kahvi maistuu. Työpaikoilla kukaan ei ole pessyt kahvinkeitintä, ja vesi kaadetaan säiliöön likaisella kannulla, Vornanen kertoo syitä kahvin huonoon makuun.

Suomalaiset annostelevat kahvia yleensä liikaa

Likaisen kahvinkeittiminen lisäksi monilla työpaikoilla menee pieleen myös toinen kahvinkeittoon liittyvä tärkeä asia – nimittäin se, kuinka monta mitallista kahvia suodatinpussiin oikein kauhotaan.

– Suodatinkahvia keitettäessä tärkeintä on annostus. Suomalaiset laittavat tyypillisesti aina yhden ylimääräisen mitallisen, Vornanen kertoo.

– Oikeastaan kun kahvia mitataan, mitallinen ei saisi olla kovinkaan kukkurainen.

Vornasen mukaan parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun pysytään annostuksessa. Annosteluohjeet ovat pussissa syystä, sillä kahvin maku saattaa kärsiä, jos se on keitetty liian vahvaksi.

Näiden seikkojen lisäksi kahvin ei saisi Vornaisen mukaan seistä pannussa ikuisuutta.

– Yli puoli tuntia vanhaa kahvia en joisi.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja