Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IL: Jos näet ravintolan listalla tällaista kalaa, kannattaa tilata heti!

Kokonainen kala on harvinainen näky suomalaisravintoloissa.
Kokonainen kala on harvinainen näky suomalaisravintoloissa.Shutterstock
Julkaistu 27.01.2017 13:02

MTV LIFESTYLE

Iltalehden ruokasivuston keittiöpäällikkö Risto Mikkola ihmettelee, miksei suomalaisravintoloissa ole tarjolla kokonaista kalaa.

Erilaiset paneroidut kalat sekä fileet ovat tuttu näky suomalaisravintoloiden ruokalistoilta. Kokonaista kalaa sen sijaan on harvemmin tarjolla missään – poikkeuksena  tietysti pienet kalat kuten silakka tai muikku.

Iltalehden ruokasivuston Pippuri.fi:n keittiöpäällikkö Risto Mikkola kehottaa tilaamaan kalan ehdottomasti kokonaisena, jos se vain on mahdollista.

– Silloin kala on todella mehevää ja hyvän makuista, Pippuri.fi:n keittiöpäällikkö Risto Mikkola vinkkaa.

Mikkola arvelee, ettei kokonaista kalaa tarjota esimerkiksi siksi, että suomalaisten joukosta löytyy valitettavan paljon ruokakammoisia ihmisiä.

Lähde: IL/Pippuri.fi

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko jo syönyt tätä hitiksi noussutta budjettikalaa? "Sopivasti rasvaa ja selkeät ruodot"Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!""Ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala" – espoolaisen kalakauppiaan vinkki kannattaa todella muistaa!Keittiömestari Pekka Terävä ylistää "keskellä ei mitään" sijaitsevaa ruokapaikkaa, jonne suomalaiset vaeltavat bussilasteittain: "Kannattaa ehdottomasti mennä""Tunarit ovat pilanneet hyvät ruokalajit" – miksi suomalaiset eivät valmista tätä halpaa "roskaruokaa" itse kotona?  Katkarapujen kuoriminen oikeaoppisesti: Hallitsetko laivan buffetin ykkösherkun syömisen?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja