IL: Jos näet ravintolan listalla tällaista kalaa, kannattaa tilata heti!

Kala
Kokonainen kala on harvinainen näky suomalaisravintoloissa. Shutterstock

Iltalehden ruokasivuston keittiöpäällikkö Risto Mikkola ihmettelee, miksei suomalaisravintoloissa ole tarjolla kokonaista kalaa.

Erilaiset paneroidut kalat sekä fileet ovat tuttu näky suomalaisravintoloiden ruokalistoilta. Kokonaista kalaa sen sijaan on harvemmin tarjolla missään – poikkeuksena  tietysti pienet kalat kuten silakka tai muikku.

Iltalehden ruokasivuston Pippuri.fi:n keittiöpäällikkö Risto Mikkola kehottaa tilaamaan kalan ehdottomasti kokonaisena, jos se vain on mahdollista.

– Silloin kala on todella mehevää ja hyvän makuista, Pippuri.fi:n keittiöpäällikkö Risto Mikkola vinkkaa.

Mikkola arvelee, ettei kokonaista kalaa tarjota esimerkiksi siksi, että suomalaisten joukosta löytyy valitettavan paljon ruokakammoisia ihmisiä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.