Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala" – espoolaisen kalakauppiaan vinkki kannattaa todella muistaa!

Shutterstock
Julkaistu 09.06.2019 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Espoossa suosittua kalakauppaa pitävä Max Grönholm kertoo, miten kala kannattaisi valmistaa, jos siitä haluaa erityisen mehukasta.

Kerroimme alkuviikosta Espoon Kauklahteen avautuvasta ennenkuulumattomasta ruokakaupasta, jossa on muun muassa viinibaari, juustohuone ja maailman pienin kahvipaahtimo. Kalatiskiä ei kaupan sisältä löydy, sillä kalanmyynnin hoitaa heinäkuun puolesta välistä alkaen omissa tiloissaan, kaupan kyljessä suosittu Maxin kala. Espoolainen kalakauppa tunnetaan ennen kaikkea laadustaan ja tuoreudestaan.  

Lue myös: Ostatko kalaa kaupasta maanantaisin? Kalakauppias kehottaa olemaan tarkkana – tässä syy

– Kun aamulla avaamme liikkeen, meillä on aina kotimaisesta kalasta edellisenä päivänä pyydettyä ja tuontikalasta sitä edellisenä päivänä pyydettyä kalaa, kalakauppias Max Grönholm kertoo. 

Osta kala joskus kokonaisena fileen sijaan

Grönholm kertoo MTV:lle toivovansa, että suomalaiset ostaisivat kalaa entistä enemmän kokonaisena totuttujen fileiden sijaan. Kun kala valmistetaan kokonaisena, arvokas raaka-aine hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Se on ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala. Kala pysyy todella mehukkaana, Grönholm sanoo ja jatkaa

– Suosittelen esimerkiksi kokeilemaan kokonaista ahventa, uunissa tai grillissä.

Grönholm muistuttaa, että ulkomaillakin ravintoloissa kalaa tilatessa saa useimmiten eteensä kokonaisen kalan. 

– Ruodot ja ranka antavat kypsennyksen aikana todella paljon makua, jota pelkästä fileestä ei saa irti millään. Kalaliemikin kuitenkin keitetään vain ruodoista ja hyvin tehty kalaliemi on tajuttoman herkullista. Siinä mielestäni kiteytyy se koko kalan olennaisin maku.

Kalakauppias toivoo, että suomalaiset tarttuisivat rohkeasti kokonaiseen kalaan, sillä apua sen valmistamiseen voi aina kysyä kalatiskiltä. Myös kokonaisen kalan perkaamiseen voi pyytää neuvontaa.

Lisää aiheesta:

Kalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassaKalakeittokikka säästää selvää rahaa! Näin saat kalaa halvemmalla kaupasta: "Nyt on hyvä hetki kokeilla"Oletko huomannut hintaeron kaupan kalatiskillä? Usein edullisempi valinta ostoskoriin: "Syy on yksinkertainen"Espoolainen kalakauppias paljasti ylivoimaisesti parhaan tavan syödä ja kypsentää kalaa: "Pelkästä fileestä ei saa irti millään""Halvempaa kuin lohi" – kolme mahtavaa kalaa, joita kannattaa ostaa juuri nytOstatko kalaa kaupasta maanantaisin? Kalakauppias kehottaa olemaan tarkkana – tässä syy
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • ma16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • ma08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia