Katkarapujen kuoriminen oikeaoppisesti: Hallitsetko laivan buffetin ykkösherkun syömisen?

katkaravut
Sitruuna sopii mausteeksi katkaravuille. Colourbox

Kokonaiset katkaravut ovat laivabuffetin kestosuosikkeja. Kaikki eivät kuitenkaan uskalla ottaa niitä lautaselleen, kun katkarapujen kuoriminen tuntuu vieraalta.

Katkarapuleivät kuuluvat suomalaisten risteilyperinteisiin jopa siinä määrin, että pelkästään Eckerö Linen Finlandia-laivalla niitä hotkitaan kymmeniä tuhansia vuodessa.

Kokonaiset katkaravut puolestaan kruunaavat laivabuffetin alkupalapöydän. Ravut ovat niin suosittuja, että niitä ei ole uskallettu poistaa seisovan pöydän valikoimasta.

Eckerö Buffetin ravintolapäällikkö Tuomo Paloranta näyttää videolla, kuinka katkarapujen kuoriminen sujuu helposti.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.