Hyödynnä syksyn sienisato – kokeile superhelppoa reseptiä!

sienipasta
Shutterstock

Italialaiseen keittiöön liittyy paljon ruokalajeja, jotka on helppo ja usein nopeakin toteuttaa omassa kotikeittiössä. Parhaimmillaan italialainen ruoka on yksinkertaista mutta maukasta.

Trattoriaa Veronassa pyörittävä italialaiskokki Davide Bonaldi jakoi her kantarelli kulliset vinkkinsä syksyn kausiruokaan. Kokeile helppoa sienipastaa, joka syntyy esimerkiksi kanterelleista ja/tai herkkutateista.

Italialainen kantarelli- ja tattipasta

Aloita sienipastan tekeminen puhdistamalla sienet esimerkiksi talouspaperin avulla. Voit myös liottaa sieniä vedessä, jolloin roskat nousevat pintaan.

Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulia ja valkosipulia ja jaa sipulisilppu kahdelle pannulle. Hauduta kantarellit toisella ja tatit toisella pannulla. Tatit vaativat aikaa noin 20 minuuttia, kantarelleja voit Bonaldin mukaan kypsentää jopa 40 minuutin ajan. Lisää molempiin pannuihin suolaa ja mustapippuria. Kun sienet ovat valmiita, yhdistä ne samalle pannulle ja sekoita.

Keitä kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorepasta. Keitä yhden minuutin ajan ja lisää keitetty ja valutettu pasta pannulle sienten joukkoon. Lisää sienipastan joukkoon pieni määrä voita ja pyöräytä pasta pannulla. Viimeistele tuoreella persiljalla ja tarjoile. 

Helppo sienipasta on yksinkertainen mutta taatusti maukas ateria. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja