Nopea, kevyt ja herkullinen – somessa ihmiset hurmannut risotto on keventäjän unelmaruokaa
Vihanneksia pursuava risotto on paitsi kevyt ja terveellinen, myös äärettömän maistuva ruoka, jonka valmistuu alle puolessa tunnissa.
Pestopasta pelastaa kiireisen arjen. Herkullisen peston reseptin löydät videolta.
Sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia ihmisiä ihastuttanut risottoresepti ei teknisesti ottaen ole risotto lainkaan. Tähän vihanneksia pursuavaan ruokaan käytetään nimittäin riisin sijasta vitamiineja pursuavaa kukkakaalia.
Vaikka tämä Pinterestissä paljon huomiota saanut resepti ei sisällä yhtä ainoata riisinjyvää, monen mielestä lopputulos on maukkaampi ja herkullisempi kuin perinteinen risotto.
Kun valmistat kukkakaalin risoton tapaan lisäämällä joukkoon liha- tai kasvislientä, sieniä ja sipulia, saat hetkessä eteesi rakenteeltaan kermaisen, mutta klassista risottoa kevyemmän annoksen. Hyvä puoli reseptissä on myös se, että kukkakaaliriisin kypsentäminen vie huomattavasti tavallista risottoriisiä vähemmän aikaa.
Sienirisotto kukkakaaliriisistä (4 annosta)
1 iso kukkakaali
1 tl (kookos)öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ¼ dl lihalientä
340 g herkkusieniä
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja aja blenderissä tasaiseksi, koostumukseltaan riisimäiseksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, viipaloidut sienet ja paista, kunnes sienet ovat paistuneet molemmilta puolin kullanruskeiksi.
Lisää pannulle riisimäiseksi ajettu kukkakaali, lihaliemi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes kukkakaali on kypsynyt. Varo kypsentämästä liikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Lähteet: TheKitchn, Paleohacks
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan