Vartissa valmista! Superherkullinen yhden kattilan makkarapasta on kiireisen arjen pelastus

pasta pannu tomaattikastike
Tässä reseptissä pasta kypsyy pannulla kiehuvassa kastikkeessa. Shutterstock

Tämä resepti kannattaa painaa mieliin niitä hetkiä varten, jolloin haluat syödä hyvin, mutta aikaa on vähän. Herkullinen pasta-annos valmistuu jopa vartissa! 

Kuinka huippukokki valmistaa pastan? Katso vastaus videolta.

Yhden kattilan mausteinen pasta on todellinen kiireisen arjen pelastus. Tämän ruoan salaisuus piilee valmistustavassa, jossa pasta kypsennetään yhdessä kastikkeen kanssa. Kun kaikki ainekset lisätään samaan kattilaan, kastike tarttuu pastaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

Lopputuloksena on herkullinen ja rakenteeltaan täydellinen ruokalaji, josta ei jää kuin yksi kattila pestäväksi. Ja mikä parasta, valmistus ei vie kuin vartin.

Yhden kattilan makkarapasta (4 annosta)

400 g spagettia
3 valkosipulinkynttä
½ fenkoli
75 g salamia tai mausteista makkaraa
200 g tomaatteja
75 g mustia oliiveja
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
40 pecorino-juustoa
kourallinen basilikaa
mausteita maun mukaan

Hienonna valkosipuli ja kuutioi fenkoli sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattila ja lisää joukkoon kaikki kastikkeen ainekset juustoa ja basilikaa lukuun ottamatta. Sekoita hyvin. Lisää kattilaan 8 desiä kiehuvaa vettä ja lisää spagetit kattilaan. Keitä ilman kantta 10–12 minuuttia välillä sekoittaen.

Jos kastike on liian paksua tai vesi ei peitä pastaa kokonaan, lisää kattilaan kuumaa vettä. Käännä levy kovemmalla muutamaksi viimeiseksi minuutiksi haihduttaaksesi ylimääräisen veden. Lisää valmiin ruoan päälle juustoraastetta, hienonnettua basilikaa ja hieman oliiviöljyä. 

Jos ihastuit tähän ruokaan, kokeile myös simppeliä yhden kattilan pasta Fettuccine Alfredoa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat