Mitä ihmeen hybridivihanneksia? Huippukokki listasi kuumimmat ruokatrendit

porkkana
Shutterstock

Ruokatrendit tulevat maailmalta Suomeen yleensä jonkin verran jälkijunassa. Huippukokki Akseli Herlevi listasi tämän hetken kuumimmat trendit.

Maailmalla näkyvät trendit saapuvat usein myös Suomeen. Akseli Herlevi listasi viisi vallalla olevaa ruokatrendiä. 

Street food

– Street food jatkaa voittokulkuaan jatkossakin, ja monet pop up -ravintolat jalkautuvat kivijalkoihin. Itsekin avaan hampurilaisbaarin vielä tämän vuoden puolella, Akseli Herlevi kertoo. 

Hybridivihannekset

– Yksi todella mielenkiintoinen juttu, mihin törmäsin New Yorkissa, on hybridivihannekset. Yksi hybridivihannes on esimerkiksi kalette, joka on lehtikaalin ja ruusukaalin risteytys.

– Voi olla, että lapsetkin innostuvat syömään enemmän vihanneksia, jos ne ovat hassunvärisiä ja hassunnäköisiä. Itse en ole vielä päässyt maistamaan hybridivihanneksia, enkä ole niihin Suomessa törmännyt, ellei sitten kaupoissa olevia erivärisiä porkkanoita lasketa mukaan. 

Jokaiselle aistille jotakin

– Teknogian rinnalle halutaan aitoja aisteja. Uskon, että Suomeenkin tulee ravintoloita, jotka tarjoavat jotain jokaiselle aistille. Tällaisissa ravintoloissa on tarkasti mietitty ruoan lisäksi tuoksut ja äänet.

Käsityö

– Ihmiset haluavat jatkossakin nähdä käsityötä. Avokeittiöitä tulee jatkossakin, ja ravintolan toiminta on läpinäkyvää. Ihmisiä kiinnostavat ravintoloiden eettiset arvot.

Lastenruoat

– Lastenruoka on usein ranskalaiset ja lehtipihvi. Lastenruokiin panostetaan koko ajan enemmän, ja ruoasta tehdään terveellisempää. Samoin kasvisruokaan panostetaan, ja vihanneksista hyödynnetään kaikki osat, mikä vähentää jätteen määrää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja