Mainos

Hurja totuus sipseistä – tätä et tiennyt

Perunalastuja on vaikea vastustaa, mutta tiesitkö, että sipseissä on enemmän suolaa kuin voisit kuvitella. Todellisuudessa ihminen maistaa vain 20 prosenttia sipsien suolasta.

PepsiCo on tehnyt pitkäjänteistä tutkimustyötä saadakseen vähennettyä perunalastujen sisältämää suolamäärää ilman, että sipsien maku kärsii.

– Normaalisti vain 20 prosenttia perunalastun suolasta liukenee kielelle ennen kuin perunalastu on nielaistu. Loput 80 prosenttia suolasta nielaistaan ilman, että sen makua ehditään maistaa, kertoo yrityksen tutkimusta valvova Dr. Khan

Suolan vähentäminen perunalastuista ei ole yksinkertaista, sillä suola parantaa sipsien makua ja saa kuluttajat himoitsemaan niitä. PepsiCo onkin etsinyt ratkaisua ongelmaan lukuisten tutkijoiden kanssa. Tarkoituksena on ollut löytää suolakiteitä, jotka imeytyisivät kielen päällä tehokkaammin. 

Tutkimuksen tuloksena on syntynyt jauhemainen suola, jonka avulla PepsiCo aikoo vähentää Lay's-perunalastujensa suolamäärää 25 prosentilla. 

– Haluamme tehdä tuotteistamme terveellisempiä. Haluamme, että perunalastumme ovat vähäsuolaisimpia ja paistettu terveellisimmässä öljyssä, yrityksen hallituksen puheenjohtaja Indra Nooyi totesi.

Vähemmän suolaa sisältävät perunalastut tulevat markkinoille luultavasti vasta parin vuoden kuluttua. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja