Hurja totuus sipseistä – tätä et tiennyt
Perunalastuja on vaikea vastustaa, mutta tiesitkö, että sipseissä on enemmän suolaa kuin voisit kuvitella. Todellisuudessa ihminen maistaa vain 20 prosenttia sipsien suolasta.
PepsiCo on tehnyt pitkäjänteistä tutkimustyötä saadakseen vähennettyä perunalastujen sisältämää suolamäärää ilman, että sipsien maku kärsii.
– Normaalisti vain 20 prosenttia perunalastun suolasta liukenee kielelle ennen kuin perunalastu on nielaistu. Loput 80 prosenttia suolasta nielaistaan ilman, että sen makua ehditään maistaa, kertoo yrityksen tutkimusta valvova Dr. Khan.
Suolan vähentäminen perunalastuista ei ole yksinkertaista, sillä suola parantaa sipsien makua ja saa kuluttajat himoitsemaan niitä. PepsiCo onkin etsinyt ratkaisua ongelmaan lukuisten tutkijoiden kanssa. Tarkoituksena on ollut löytää suolakiteitä, jotka imeytyisivät kielen päällä tehokkaammin.
Tutkimuksen tuloksena on syntynyt jauhemainen suola, jonka avulla PepsiCo aikoo vähentää Lay's-perunalastujensa suolamäärää 25 prosentilla.
– Haluamme tehdä tuotteistamme terveellisempiä. Haluamme, että perunalastumme ovat vähäsuolaisimpia ja paistettu terveellisimmässä öljyssä, yrityksen hallituksen puheenjohtaja Indra Nooyi totesi.
Vähemmän suolaa sisältävät perunalastut tulevat markkinoille luultavasti vasta parin vuoden kuluttua.
Lähteet: Foodbeast, The Wall Street Journal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti