Kun olet avannut Pringles-purkin kannen, sinun on lähes mahdotonta sulkea sitä. Kuulostaako tutulta? Et ole ainoa sipsihirmu, sillä on olemassa tieteellinen selitys siihen, miksi nämä suolaiset naposteltavat aiheuttavat riippuvuutta.
Jäikö sipsejä yli? Varmista niiden säilyvyys seuraavaan syömiskertaan näppärällä pussintaitteluniksillä.
Vastaus tähän mysteeriin löytyy aivoista ja putkilon ainesosaluettelosta. Toisin kuin moni luulee, Pringles-lastut sisältävät perunaa hyvin vähän, vain 42 prosenttia.
Tiesitkö? tuubissa myytävät Pringles-sipsit lanseerattiin vuonna 1968 ja olivat aikansa futuristinen uutuustuote.
Loppuosa koostuu useista muista muusta raaka-aineesta, kuten vehnätärkkelyksestä, auringonkukkaöljystä, maissiöljystä ja riisijauhosta.
Tämän yhdistelmän syöminen tuottaa aivoissa mielihyvää, mikä tekee syömisen lopettamisen lähes mahdottomaksi. Jos napostelu kerran tuottaa meille iloa, miksi lopettaa?
Koukuttava yhdistelmä rasvaa, suolaa ja sokeria
Lisäksi aivomme on ohjelmoitu toimimaan niin, että ne saavat meidät himoitsemaan rasvaa, suolaa ja sokeria, vaikka emme olisikaan nälkäisiä. Tämä aivojen toiminto on peräisin ajalta jolloin ruokaa oli vähän, ja aivojen tehtävänä oli saada ihminen etsimään mahdollisimman kaloripitoista ruokaa.

