3:03

Voiko sipseistä todella tehdä hyvää perunamuusia? MTV testasi somea hämmentäneen ohjeen

Voiko perunalastuista tehdä perunamuusia? Testaasimme TikTokissa jaettua erikoista kikkaa.

Videolla selvitetään miltä perunalastuista tehty perunamuusi maistuu.

Uutisoimme äskettäin Videopalvelu TikTokissa jaetusta tavasta valmistaa perunamuusia. Yksinkertaisuudessaan pussillinen perunalastuja kipataan kiehuvaan veteen, jossa ne pehmenevät hetkessä. Lopuksi vettyneistä perunalastuista valutetaan ylimääräinen vesi pois. Niin kuin aiemmin uutisoimme, sipsimuusin makua voi muokata lisäämällä joukkoon juustoa, maitoa ja viinietikkaa. Myös suolaa voi lisätä keitinveteen, jos perunalastujen suolapitoisuus ei ole omaan makuun riittävä.

Sipsimuusi jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Toiset pitävät reseptiä naurettavana, mutta puolestapuhujiakin löytyi.

– Perunalastut on tehty perunasta, joten tavallaan tässä on järkeä, eräs reseptin nähnyt kommentoi Facebookissa.

– Voikohan tätä kokeilla maustetuilla sipseillä? eräs kommentoija pohti.

Tuntemattomasta syystä @elis_kitchen -nimellä TikTokissa videoita tekevä käyttäjä ei tyydy pelkästään valmistamaan sipseistä muussia, vaan ottaa lisäksi sipsien keitinlientä talteen ja juo sitä. Testasimme myös liemen makua, vaikka syy liemen juomiseen jäi lopulta epäselväksi.

Katso videolta, kuinka sipsimuusi onnistui suomalaisista perunalastuista!

Lähteet: TikTokFacebook ja Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja