Voiko sipseistä todella tehdä hyvää perunamuusia? MTV testasi somea hämmentäneen ohjeen
Voiko perunalastuista tehdä perunamuusia? Testaasimme TikTokissa jaettua erikoista kikkaa.
Videolla selvitetään miltä perunalastuista tehty perunamuusi maistuu.
Uutisoimme äskettäin Videopalvelu TikTokissa jaetusta tavasta valmistaa perunamuusia. Yksinkertaisuudessaan pussillinen perunalastuja kipataan kiehuvaan veteen, jossa ne pehmenevät hetkessä. Lopuksi vettyneistä perunalastuista valutetaan ylimääräinen vesi pois. Niin kuin aiemmin uutisoimme, sipsimuusin makua voi muokata lisäämällä joukkoon juustoa, maitoa ja viinietikkaa. Myös suolaa voi lisätä keitinveteen, jos perunalastujen suolapitoisuus ei ole omaan makuun riittävä.
Sipsimuusi jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Toiset pitävät reseptiä naurettavana, mutta puolestapuhujiakin löytyi.
– Perunalastut on tehty perunasta, joten tavallaan tässä on järkeä, eräs reseptin nähnyt kommentoi Facebookissa.
– Voikohan tätä kokeilla maustetuilla sipseillä? eräs kommentoija pohti.
Tuntemattomasta syystä @elis_kitchen -nimellä TikTokissa videoita tekevä käyttäjä ei tyydy pelkästään valmistamaan sipseistä muussia, vaan ottaa lisäksi sipsien keitinlientä talteen ja juo sitä. Testasimme myös liemen makua, vaikka syy liemen juomiseen jäi lopulta epäselväksi.
Katso videolta, kuinka sipsimuusi onnistui suomalaisista perunalastuista!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut