Sipsibrändi kehitti sovelluksen, jonka avulla lastuja voi syödä ilman ääntä

Tältä näyttää sipsien 30 gramman annoskoko 1:14 Tältä näyttää sipsien 30 gramman annoskoko
KATSO MYÖS: Miltä näyttää oikeasti yksi annos sipsejä? Video paljastaa!

Sipsibrändi kehitti sovelluksen, joka vaimentaa sipsien syönnistä lähtevän rouskutuksen.

Sipsien rouskuttaminen on lopulta yksi syy niiden kiistattomaan vetovoimaan – kunnolla rasahtava lastu kun viestii sipsien rapeudesta.

Jos kuitenkin yrität syödä sipsejä etäpalaverin aikana tai esimerkiksi pelatessasi tietokoneella kuulokkeet päässä, muiden kuulijoiden korvaan rouskuttaminen kuulostaa kamalalta.

Tästä syystä sipsibrändi Doritos on kehittänyt sovelluksen, joka vaimentaa nimenomaan rouskutuksen äänen, kirjoittaa Delish.

Sovellus kehitettiin ensisijaisesti pelaajille

Doritos Silent -sovellus kehitettiin nimenomaan tietokonepelaajia varten, jotta he voisivat napostella pelaamisen lomassa sipsejä häiritsemättä muita pelaajia.

Sovelluksen voi ladata tällä hetkellä vain Windows-käyttöjärjestelmälle, mutta sovelluksen kehittäjä Dylan Fashbaugh kommentoi The Washington Postille, että sovellus toimii kaikissa tilanteissa, joissa mikrofoni on käytössä tietokoneella.

Sovellus kehitettiin äänittämällä liki viittäsataa ihmistä rouskuttamassa sipsejä.

– Sitten nauhoitimme ääniä, joissa monet meistä puhuivat ja sekoitimme ne yhteen rouskutusäänien kanssa, jotta pystyimme luomaan tekoälyn, joka voisi oppia rouskutusäänen ja puheen. Meidän piti luoda jotain, joka pystyisi todella erottamaan rouskutuksen ja puheen, Fashbaugh kertoo.

Vaikka tekoäly "koulutettiin" erottamaan juuri Doritos-sipsien rouskutuksen, se toimii Fashbaughin mukaan myös muissa sipseissä, kekseissä ja jopa vihanneksissa.

Katso myös: Suosikkisipsit Halpa vs. kallis -makutestissä – edullinen yllättäjä voitti: "Mitä ihmettä?"

Sokkomakutestissä perinteiset perunalastut – voittajaksi ylsi herkullinen ja edullinen yllättäjä: ”Mitä ihmettä?” 6:52
Halpa vs. kallis -sarjan Fanni ja Petra testasivat perinteisiä perunalastuja, sipsejä, sipsukoita… Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Erihintaiset sipsit maisteltiin vertailussa tuttuun tapaan sokkona, eli arvovaltainen raati ei tiennyt, mitä ja minkä hintaista tuotetta söivät.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!