Huolestuttava ilmiö suomalaisissa kouluissa: Moni lapsi ja nuori ei syö ollenkaan

Asiantuntijan mukaan osa suomalaisista ja lapsista jättää kouluruoan kokonaan välistä.

Suomessa teetettu valtakunnallinen nettikysely sai aikaan keskustelua suomalaisesta kouluruoasta – ja siitä, että osa suomalaisista lapsista ja nuorista ei syö koulussa ollenkaan.

Fazer Food Services Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola kertoo, että moni suomalainen lapsi ja nuori ei valitettavasti syö koulussa ollenkaan, vaikka tarjottu ateria on ilmainen, ja sen syömiseen on varattu aikaa. Tästä ollaan Fazerilla huolissaan.

Fazer tutki touko-kesäkuussa 2015, minkälaista kouluruokailua lapset eri puolella Suomea ja eri ikäryhmissä toivovat. Nettipaneelikyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista 7–17-vuotiasta koululaista eri puolilta Suomea. Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Evidens Oy.

– Liian moni lapsi ja nuori ei syö, Korhola toteaa

– Kaikkien lasten ja nuorten pitäisi ilolla mennä syömään, Korhola jatkaa.

"Yläkouluikäiset tytöt ovat erityisen kranttuja"

Nettikyselyssä selvisi, että tytöille on poikia tärkeämpää, että on riittävästi aikaa syödä, ruoka on terveellistä, ruokalista on esillä ja ruoka on kauniisti tarjolla. Asiantuntijan mukaan syömättömyysongelmakin korostuu tyttöjen kohdalla.

– Meillä ei ole valtakunnallista selvitystä siitä, kuinka moni nuori ei syö, mutta yleinen lause on se, että yläkouluikäiset tytöt ovat erityisen kranttuja, että heille ei ruoka maistu. Heidänkin pitäisi tietenkin kasvaa, Korhola toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja