Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki paljastaa valmistuskikan täydelliseen pihviin: ”Tulee varmasti mehukas”

Täydellinen sisäfilepihvi valmistuu uunin kautta.
Täydellinen sisäfilepihvi valmistuu uunin kautta.Shutterstock
Julkaistu 19.03.2016 17:50
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Keittiömestarin neuvoilla valmistat taatusti meheviä pihvejä. Pihveihin paistetaan pannulla vain väri, ja loppukypsennys tapahtuu uunissa.

Suomen Top Chefin ensimmäisen kauden finaalista tuttu Samu Koskinen on Stefan’s Steakhousen keittiömestarina varsinainen pihviasiantuntija. Koskisen vinkeillä pihvien paisto sujuu ilman stressiä.

Kotioloissa pihvien paistaminen menee helposti hosumiseksi. Pannun ääressä häärätään, kun vieraat istuvat jo pöydässä, ja lopputuloksena on palanut pihvi ja hirveä käry.

Koskinen neuvoo välttämään turhaa hätiköintiä.

– Yleensä ruvetaan hätiköimään vaan liikaa. Pitää ottaa rauhallisesti.

– Kannattaa ottaa niihin pihveihin nopea hyvä väri pannulla, sitten uunin kautta pöytään. Sillä välttää sitä hirveää stressiä ja kiirettä siitä pihvin paistamisesta.

Mehukasta pihviä vähällä vaivalla

Samu Koskinen
Samu Koskinen kehottaa välttämään turhaa hätiköintiä keittiössä.MTV

Pihvit voi pyöräyttää pannulla jo etukäteen, sillä loppukypsennys tapahtuu uunissa.

– Värin voi ottaa niihin jo ennen kuin vieraat tulevat, ja vaikka olisi kahdestaan tai yksinäänkin tekemässä pihviä, niin ottaa pannulla ensin värin, sitten uunin kautta ja lopuksi antaa vetäytyä rauhassa.

Pikaisen paistamisen jälkeen pihvi saa olla 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, jonka jälkeen sen kannattaa antaa vetäytyä foliossa kymmenisen minuuttia.

Pihviä ei kuitenkaan kannata sulkea folioon tulikuumana, ettei liha mene ylikypsäksi.

– Toinen mahdollisuus on se, että ottaa ensin pannulla värit pintaan ja kypsentää pihvin uunissa 120-asteessa. Silloin se vaatii melkein tupla-ajan, mutta tulee varmasti mehukas. Ja sitten kääräisee heti folioon.

Tällainen kypsennystapa on omiaan sisä- ja ulkofilepihveille. Rasvaisemmat pihvit ovat parhaimmillaan grillattuna.

Lisää aiheesta:

Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinTiedätkö, missä vaiheessa pihvi kuuluisi laittaa grilliin? Vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenäPihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäSlow cooking on trendikästä myös grillauksessa – älä tee tätä virhettäTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?
LihaPippuripihviPannupihviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos