Huippukokki paljastaa valmistuskikan täydelliseen pihviin: ”Tulee varmasti mehukas”

pihvit
Täydellinen sisäfilepihvi valmistuu uunin kautta. Shutterstock

Keittiömestarin neuvoilla valmistat taatusti meheviä pihvejä. Pihveihin paistetaan pannulla vain väri, ja loppukypsennys tapahtuu uunissa.

Suomen Top Chefin ensimmäisen kauden finaalista tuttu Samu Koskinen on Stefan’s Steakhousen keittiömestarina varsinainen pihviasiantuntija. Koskisen vinkeillä pihvien paisto sujuu ilman stressiä.

Kotioloissa pihvien paistaminen menee helposti hosumiseksi. Pannun ääressä häärätään, kun vieraat istuvat jo pöydässä, ja lopputuloksena on palanut pihvi ja hirveä käry.

Koskinen neuvoo välttämään turhaa hätiköintiä.

– Yleensä ruvetaan hätiköimään vaan liikaa. Pitää ottaa rauhallisesti.

– Kannattaa ottaa niihin pihveihin nopea hyvä väri pannulla, sitten uunin kautta pöytään. Sillä välttää sitä hirveää stressiä ja kiirettä siitä pihvin paistamisesta.

Mehukasta pihviä vähällä vaivalla

Pihvit voi pyöräyttää pannulla jo etukäteen, sillä loppukypsennys tapahtuu uunissa.

– Värin voi ottaa niihin jo ennen kuin vieraat tulevat, ja vaikka olisi kahdestaan tai yksinäänkin tekemässä pihviä, niin ottaa pannulla ensin värin, sitten uunin kautta ja lopuksi antaa vetäytyä rauhassa.

Pikaisen paistamisen jälkeen pihvi saa olla 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, jonka jälkeen sen kannattaa antaa vetäytyä foliossa kymmenisen minuuttia.

Pihviä ei kuitenkaan kannata sulkea folioon tulikuumana, ettei liha mene ylikypsäksi.

– Toinen mahdollisuus on se, että ottaa ensin pannulla värit pintaan ja kypsentää pihvin uunissa 120-asteessa. Silloin se vaatii melkein tupla-ajan, mutta tulee varmasti mehukas. Ja sitten kääräisee heti folioon.

Tällainen kypsennystapa on omiaan sisä- ja ulkofilepihveille. Rasvaisemmat pihvit ovat parhaimmillaan grillattuna.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja