Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kultakimpale, jonka arvoa emme osaa itse käsittää" – tässäkö tuleva suomalainen hittivientituote?

Voisiko ruisleivästä tehdä kunnon vientituotteen?
Voisiko ruisleivästä tehdä kunnon vientituotteen?Shutterstock
Julkaistu 19.01.2017 12:55

MTV LIFESTYLE

Suomen kansallisruoan valintaraadissa istunut kokki Henri Alén kertoo olevansa erittäin tyytyväinen ruisleivän voittoon. Alénin mielestä ruisleipä ansaitsisikin enemmän huomiota myös maailmalla.

Perinteinen suomalainen ruisleipä kruunattiin torstaina Suomen kansallisruoaksi Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä julkistustilaisuudessa.

Syksyllä 2016 kansallisruoasta järjestettyyn kansanäänestykseen osallistui lähes 50 000 suomalaista. Ensimmäisessä äänestysvaiheessa kesällä 2016 noin 10 000 ihmistä antoi yhteensä yli tuhat erilaista ehdotusta kansallisruokafinalisteiksi. Ruoka-alan asiantuntijoista muodostettu raati valitsi suosituimmista ehdotuksista 12 kotimaista ruoka-aarretta: pitsa, hernekeitto, ruisleipä, mämmi, kalakeitto, viili, karjalanpiirakka, mustikkapiirakka, paistetut muikut/silakat/ahvenet perunoilla, karjalanpaisti, graavi kala ja maksalaatikko.

Henri Alén: Ruisleivästä vientituote

Suomen kansallisruoa valintaraadissa istunut kokki Henri Alén kertoo olevansa onnellinen ruisleivän voitosta. 

– Olen äärimmäisen tyytyväinen tulokseen. Ruisleipä edustaa sitä suomalaista keittiötä, missä olemme parhaimmillaan, Alén hehkuttaa.

Keittiömestari kertoo nauttivansa erityisesti siitä, kun saa tarjota suomalaista ruisleipää ulkomaisille ravintolavieraille.

– Parasta on, kun saa seurata heidän maistavan ruisleipää ja ne ilmeet. He ihmettelevät "mitä tämä on, mistä tämä tehdään ja miksi tässä on reikä”. Ruisleipä herättää melkein aina eniten keskustelua.

Alén korostaa ruisleivän olevan kaikkia meitä suomalaisia yhdistävä ruoka, sosiaali- ja ikäluokkaan katsomatta. Erilaisista ruisleivistä ja rieskoista pitäisikin hänen mukaansa tehdä kunnon vientituotteita.

– Meillä on kultakimpale käsissä, jonka arvoa emme edes osaa itse käsittää, kuinka kiinnostava se on, Alén muistuttaa ja toteaa lopuksi itsekin leiponeensa ensimmäisen ruisleipänsä vasta viisi kuukautta sitten. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ulkomaiset huippukokit pummivat Hans Välimäeltä yllättävää suomalaistuotettaMarjaana keksi tuotteen, josta povataan seuraavaa ruokakauppahittiä – Jyrki Sukula: "Hämmentävän lähellä ravintolatasoista"Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä" Rakastettu herkku vei voiton: Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksiHuippukokki Jyrki Sukula: "Ei roiskeläppää voi kutsua pizzaksi!" Pizza, maksalaatikko ja viili – nämä herkut ovat ehdolla Suomen kansallisruoaksi
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"