Huippukokki Harri Syrjäseltä takuuvarma vinkki punajuurten valmistukseen: "Tärkeen hyvää"

punajuuret
Punajuuria kannattaa kokeilla valmistaa myös uunissa. Shutterstock

Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä punajuuri piristää harmaan talven keskellä. Huippukokki paljastaa nyt vinkin, jolla saat tästä tutusta juureksesta helposti entistäkin maukkaampaa ruokaa. 

Terveellinen punajuuri sisältää runsaasti B- ja C-vitamiineja, kuitua sekä mineraaleja, kuten rautaa. Terveellisyyden lisäksi punajuuri on siitä mainio juures myös monipuolisuutensa vuoksi. Punajuuresta voi valmistaa niin laatikoita, keittoja kuin kakkujakin.

Videolla Syrjänen antaa vinkkejä parsan valmistukseen. Artikkeli jatkuu videon alla.

5:39

Huippukokki Harri Syrjänen paljasti Instagramissa reseptin herkullisten paahdettujen punajuurten valmistukseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Leikkaa kanta pois ja laita leikkuupinta alaspäin merisuolapedille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 h 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuori. Lohko punajuuret ja sekoita joukkoon vuohenjuustoa. Tärkeen hyvää, Syrjänen kertoo kuvan yhteydessä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja