Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Harri Syrjäseltä takuuvarma vinkki punajuurten valmistukseen: "Tärkeen hyvää"

Punajuuria kannattaa kokeilla valmistaa myös uunissa.
Punajuuria kannattaa kokeilla valmistaa myös uunissa. Shutterstock
Julkaistu 05.12.2018 17:02

MTV LIFESTYLE

Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä punajuuri piristää harmaan talven keskellä. Huippukokki paljastaa nyt vinkin, jolla saat tästä tutusta juureksesta helposti entistäkin maukkaampaa ruokaa. 

Terveellinen punajuuri sisältää runsaasti B- ja C-vitamiineja, kuitua sekä mineraaleja, kuten rautaa. Terveellisyyden lisäksi punajuuri on siitä mainio juures myös monipuolisuutensa vuoksi. Punajuuresta voi valmistaa niin laatikoita, keittoja kuin kakkujakin.

Videolla Syrjänen antaa vinkkejä parsan valmistukseen. Artikkeli jatkuu videon alla.

7:00Harri Syrjäsen gourmetkokkailu

Huippukokki Harri Syrjänen paljasti Instagramissa reseptin herkullisten paahdettujen punajuurten valmistukseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Leikkaa kanta pois ja laita leikkuupinta alaspäin merisuolapedille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 h 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuori. Lohko punajuuret ja sekoita joukkoon vuohenjuustoa. Tärkeen hyvää, Syrjänen kertoo kuvan yhteydessä.

Lisää aiheesta:

Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommiKatin vinkki parhaaseen kasvissosekeittoon – tee juureksille näin: "Antaa aivan omanlaisen maun"Edullinen raaka-aine, joka on täydellinen uunijuureksiin – ei tarvitse edes kuoria: "Älä suotta väheksy"Ruokakaupassa odottaa nyt todellinen kultakaivos! Nappaa nämä hevi-herkut ostoskoriin: "Yksi maukkaimmista..."Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Harri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"
RuoanlaittoVihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"