Punajuurikeitto
Herkullisen punajuurikeiton seurana maistuu smetana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- pala valkokaalia
- 1 porkkana
- 2 punajuurta
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- (suolaa)
- persiljaa
- smetanaa lisäkkeeksi
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Raasta kaali, porkkana, punajuuret ja perunat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Kuullota raasteita öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Soseuta valmis keitto ja mausta hunajalla ja viinietikalla. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Tarjoa halutessasi keiton kanssa smetanaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa