Punajuurikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680062/landscape16_9/515/290/951a336e5b28059c64b92182f734fdb3/oz/punajuurikeittorajamaki-8907.jpg)
Julkaistu
Herkullisen punajuurikeiton seurana maistuu smetana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- pala valkokaalia
- 1 porkkana
- 2 punajuurta
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- (suolaa)
- persiljaa
- smetanaa lisäkkeeksi
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Raasta kaali, porkkana, punajuuret ja perunat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Kuullota raasteita öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Soseuta valmis keitto ja mausta hunajalla ja viinietikalla. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Tarjoa halutessasi keiton kanssa smetanaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka