Punajuurikeitto

Herkullisen punajuurikeiton seurana maistuu smetana.

Ainekset

  • pala valkokaalia
  • 1 porkkana
  • 2 punajuurta
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • (suolaa)
  • persiljaa
  • smetanaa lisäkkeeksi

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Raasta kaali, porkkana, punajuuret ja perunat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.

Kuullota raasteita öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

Soseuta valmis keitto ja mausta hunajalla ja viinietikalla. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Tarjoa halutessasi keiton kanssa smetanaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.