MTV Vieras selvitti, mikä saa huippukokki Henri Alénin suhtautumaan vielä 22 vuodenkin jälkeen ruokaan intohimoisesti.
Henri Alén on yksi Suomen suosituimmista ja tunnetuimmista kokeista. Hän on ollut alalla yli 20 vuotta, minkä aikana hän on perustanut useita ravintoloita ja ollut muokkaamassa suomalaista ruokakulttuuria – myös television kautta.
Alénin mukaan intohimo ja palo omaa työtä kohtaan ei ole kadonnut vuosien tai vuosikymmenten aikana mihinkään.
Ehkä juuri siksi hän yhä etsii palavasti maailman parasta annosta. Siitäkin huolimatta, että Alén on vuosien saatossa kiertänyt maailmaa ja kokannut alan huippujen kanssa.
– 22 vuoden jälkeenkin, ajan takaa sitä yhtä täydellistä ruoka-annosta kuin hamsteri juoksupyörässä, Alén kertoo MTV Vieras -ohjelmassa.
Lue myös: Ruokatoimittajat palkitsivat Henri Alénin – kokille sataa kehuja: "Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"
Huippukokki kertoo, että tehtävä on kiinnostava mutta mahdoton – täydellistä annosta tuskin on olemassakaan.
– Ja olen vieläpä niin hedonisti, että teen edelleen viisi päivää viikossa kokin töitä hellassa.
Joku voisi kysyä, miksi menestynyt ja usean ravintolan omistava mies haluaa edelleen tarttua soppakauhaan – hän kun voisi jättää ”likaisen työn” muille.