Burgerimies Akseli Herlevi listasi hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä: "Rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä"

Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa 7:30 Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa

Suurena hampurilaisen ystävänä tunnettu kokki Akseli Herlevi paljastaa kolme tärkeintä asiaa, joita hampurilaisen valmistukseen liittyy. 

Naughty BRGR -ravintoloitsija ja kokki Akseli Herlevi vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa, mitkä asiat tekevät hampurilaisesta hyvän.

– Ensinnäkin pihvi, sen täytyy olla lihasta tehty, ei mistään kalvoista tai jänteistä. Sen pitää olla laadukasta ja sopivan karkeaksi jauhettua, jotta se purtaessa murenee suuhun. Ja rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä, pian Subilla alkavaa Burgerimies-ohjelmaa tähdittävä Herlevi luettelee.

Toisena tärkeänä seikkana mies mainitsee sämpylän, jota ilman burgeria ei olisi olemassa. Sämpylän tulee olla pehmeä ja hyvin paahdettu, sellainen, että burgerin syöminen onnistuu ilman suurempaa sotkua. 

– Kolmas asia ovat mausteet ja se makumaailma, mikä hampurilaisen väliin laitetaan, Herlevi toteaa ja lisää, että makumaailman suhteet mahdollisuudet ovat rajattomat. Makuja hampurilaiseen voi tuoda niin Koreasta, Yhdysvalloista kuin Lapistakin. 

Burgerimies Subilla alkaen 21.2. klo 21.

Yllä olevalla videolla Herlevi paljastaa vahvan mielipiteensä siitä, miten hampurilainen kuuluu oikeaoppisesti syödä? Kokki antaa myös vinkkinsä siihen, mistä hyvän hampurilaisen löytää?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!