Suomen ensimmäinen Top Chef, burgerikokki Akseli Herlevi kertoo omat tärppinsä täydellisen hampurilaisten tekemiseen. Samalla Herlevi neuvoo myös nyrkkisäännön maukkaan ruoan valmistamiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa Suomen vallanneesta hampurilaistyylistä. Litistettyyn, paistopinnaltaan täydelliseen jauhelihapihviin perustuvat smash burgerit ovat pikku hiljaa raivaamassa tietään koko kansan tietoisuuteen.
Smash burgereiden lisäksi niin sanotuille perinteisillekin burgereille riittää edelleen kysyntää. Suomen ensimmäinen Top Chef, Naughty Brgr -ketjun perustaja, kokki Akseli Herlevi uskoo, että burgereista voi hyvinkin tulla Suomen "seuraavat tortillat" – siis ruoka, jota kokataan säännöllisesti perheen ja ystävien kesken.
Herlevi kertoi vinkkejään täydellisen burgerin tekemiseen tiistaina Naughty Brgr Red Wine -viinin lanseeraustilaisuudessa. Kyseessä on hanapakkkauksessa myytävä Suomen markkinoiden ensimmäinen street food -viini, australialainen shiraz.
"Käyttäkää enemmän mausteita"
Mikä sitten on avain täydelliseen, kotona kokattuun burgeriin? Moni sortuu hampurilaisten teossa ja ruoanlaitossa ylipäätään yhteen ollennaiseen mokaan.
– Minulta kysellään aina, että miten ruoasta saa paremman makuista. Käyttäkää enemmän mausteita. Aika monet käyttävät niitä aika rauhakseltaan, ja voisi käyttää mielestäni paljon enemmän, Herlevi vinkkaa.