Huippukokin nerokas lihapullaniksi – rapea pinta ilman ylimääräistä rasvaa
Alton Brown ratkaisi rasvassa lilluvien lihapullien ongelman kananmunakennon avulla.
Lihapullien valmistamisessa on kaksi selkeää koulukuntaa. Toiset vannovat pannulla paistettujen lihapullien nimeen, toiset taas suosivat uunipellillä kypsennettyjä pullia.
Molemmissa tapauksissa lihapullista irtoaa kypsennyksen aikana runsaasti rasvaa, joka jää ikävästi lillumaan pellille tai pannulle.
Amerikkalainen tv-kokki Alton Brown keksi ongelmaan nerokkaan ratkaisun. Hän käyttää lihapullamuottina kananmunakennoa, joka imee lihapullista irtoavan rasvan itseensä. Uunissa kypsyessään lihapullat saavat rapean pinnan, kun ylimääräinen rasva imeytyy kennoon.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Alton Brownin lihapullakikka on saanut Instagramin käyttäjät hullaantumaan. Osa on kuitenkin huolissaan siitä, eikö pahvinen kananmunakenno syty palamaan kuumassa uunissa.
Kananmunakennokikkaa kokeillessa kannattaakin olla varovainen ja pitää sammutuskalusto varmuuden vuoksi käden ulottuvilla.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti