Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

HK:lta vastaus suomalaisten toiveisiin: Pekonin voi nyt kypsentää rapeaksi myös mikrossa

HKScan, Shutterstock
Julkaistu 06.09.2017 09:59

MTV LIFESTYLE

HKScan lanseeraa uudenlaiset lihapakkaukset, jotka mahdollistavat muun muassa pekonin kypsentämisen mikrossa. 

HKScan tuo markkinoille vähärasvaisen kanapekonin, jonka voi kypsentää omassa pakkauksessaan mikrossa. 

– Uudet pakkaukset ovat vastauksemme kuluttajien toiveisiin helpommasta ja siistimmästä ruuanlaitosta, kertoo HKScan Finlandin lihavalmisteiden kategoriapäällikkö Ida Kohtamäki.

HK:n mukaan kaikki rakastavat rapeaa pekonia, mutta sen paistaminen on usein sotkuista: paistorasva roiskuu hellalle ja rasvaisten astioiden peseminen on työlästä. 

– Kariniemen Kanapekonipakkaus laitetaan avaamattomana mikroon ja kypsennetään täydellä teholla 4 - 6 minuuttia. Parin minuutin kypsennyksen jälkeen pakkaus aukeaa hieman yhdestä reunasta, jolloin vesihöyryä pääsee ulos. Koska pekonissa on rasvaa alle kuusi prosenttia, ei sitä roisku mikron sisälle. Mikrossa pekoni tulee takuulla rapeaksi, vakuuttaa Kohtamäki.

Oikea paistoaika ja oman mieltymyksen mukainen kypsyysaste kannattaa kokeilla omalla mikrolla. Kanapekonin voi halutessaan paistaa perinteisesti myös pannulla tai uunissa. Pekoni valmistetaan suomalaisesta broilerinlihasta.

Lähde: HK

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?
Suomalainen lihajohtaja muistuttaa yhdestä oleellisesta paistisäännöstä: "Yleisin virhe on laiminlyödä..."
Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Makkarakikka, joka kannattaa osata! Tee raakamakkaroille näin ennen grillaamista – valmistusaika lyhenee huomattavasti
Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?
PekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka