HK:lta vastaus suomalaisten toiveisiin: Pekonin voi nyt kypsentää rapeaksi myös mikrossa
HKScan lanseeraa uudenlaiset lihapakkaukset, jotka mahdollistavat muun muassa pekonin kypsentämisen mikrossa.
HKScan tuo markkinoille vähärasvaisen kanapekonin, jonka voi kypsentää omassa pakkauksessaan mikrossa.
– Uudet pakkaukset ovat vastauksemme kuluttajien toiveisiin helpommasta ja siistimmästä ruuanlaitosta, kertoo HKScan Finlandin lihavalmisteiden kategoriapäällikkö Ida Kohtamäki.
HK:n mukaan kaikki rakastavat rapeaa pekonia, mutta sen paistaminen on usein sotkuista: paistorasva roiskuu hellalle ja rasvaisten astioiden peseminen on työlästä.
– Kariniemen Kanapekonipakkaus laitetaan avaamattomana mikroon ja kypsennetään täydellä teholla 4 - 6 minuuttia. Parin minuutin kypsennyksen jälkeen pakkaus aukeaa hieman yhdestä reunasta, jolloin vesihöyryä pääsee ulos. Koska pekonissa on rasvaa alle kuusi prosenttia, ei sitä roisku mikron sisälle. Mikrossa pekoni tulee takuulla rapeaksi, vakuuttaa Kohtamäki.
Oikea paistoaika ja oman mieltymyksen mukainen kypsyysaste kannattaa kokeilla omalla mikrolla. Kanapekonin voi halutessaan paistaa perinteisesti myös pannulla tai uunissa. Pekoni valmistetaan suomalaisesta broilerinlihasta.
Lähde: HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti