Kokin pettämätön pannukikka kananmunien paistamiseen – tätä niksiä et ole taatusti vielä kokeillut!

paistettu kananmuna
Kokin niksillä saat täydellisesti paistuneita munia joka kerta. Shutterstock

Täydellinen kananmuna valmistuu leivinpaperin ja kannen avulla.

Paistettu kananmuna on helppo ja ravitseva herkku, mutta sen valmistaminen ei aina suju kuin tanssi. Kananmunan valkuainen tarttuu helposti kiinni pannuun, ja lopputuloksena lautasellesi saattaa päätyä kauniin kananmunalätyn sijaan repaleinen aamiaisherkku.

Australialaiskokilla on tähän yleiseen ongelmaan helppo, mutta melko tuntematon niksi. Richard Cornish kehottaa nimittäin ottamaan avuksi palan leivinpaperia.

Leivinpaperi suojelee myös sotkulta

Tämän vinkin avulla et saa aamiaiseesi rapeita reunoja, mutta sen sijaan saat täydellisesti paistuneen kananmunan hyvin vähällä sotkulla.

Mistä tunnistaa kypsän ja raa'an kananmunan? katso vastaus videolta. Artikkeli jatkuu videon alla.


– Vuoraa paistinpannun keskiosa leivinpaperilla ja lämmitä pannu keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää paperin päälle vähän voita tai öljyä ja riko kananmuna paperille. Peitä kannella, Cornish kertoo Good Food -sivustolla.

Kun kananmuna on paistunut, siirrä muna lastan avulla lautaselle ja nauti. Leivinpaperin ansiosta pannu ei välttämättä vaadi pesua – kevyt huuhtelu riittää.

Lähteet: Good Food, TheSun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!