Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokin pettämätön pannukikka kananmunien paistamiseen – tätä niksiä et ole taatusti vielä kokeillut!

Kokin niksillä saat täydellisesti paistuneita munia joka kerta.
Kokin niksillä saat täydellisesti paistuneita munia joka kerta.Shutterstock
Julkaistu 10.11.2018 07:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Täydellinen kananmuna valmistuu leivinpaperin ja kannen avulla.

Paistettu kananmuna on helppo ja ravitseva herkku, mutta sen valmistaminen ei aina suju kuin tanssi. Kananmunan valkuainen tarttuu helposti kiinni pannuun, ja lopputuloksena lautasellesi saattaa päätyä kauniin kananmunalätyn sijaan repaleinen aamiaisherkku.

Australialaiskokilla on tähän yleiseen ongelmaan helppo, mutta melko tuntematon niksi. Richard Cornish kehottaa nimittäin ottamaan avuksi palan leivinpaperia.

Leivinpaperi suojelee myös sotkulta

Tämän vinkin avulla et saa aamiaiseesi rapeita reunoja, mutta sen sijaan saat täydellisesti paistuneen kananmunan hyvin vähällä sotkulla.

Mistä tunnistaa kypsän ja raa'an kananmunan? katso vastaus videolta. Artikkeli jatkuu videon alla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

– Vuoraa paistinpannun keskiosa leivinpaperilla ja lämmitä pannu keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää paperin päälle vähän voita tai öljyä ja riko kananmuna paperille. Peitä kannella, Cornish kertoo Good Food -sivustolla.


Kun kananmuna on paistunut, siirrä muna lastan avulla lautaselle ja nauti. Leivinpaperin ansiosta pannu ei välttämättä vaadi pesua – kevyt huuhtelu riittää.

Lähteet: Good Food, TheSun

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenHuikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaUskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisestaRavintorikkaampi ja mehevämpi lopputulos – näin teet munakokkelista entistäkin paremman aamupalan
KananmunaRuoanlaittoRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 15.01.202117:03
    Salmonella

    Huomio! S-ryhmän, K-ryhmän ja Kieku oy:n kananmunia vedetään myynnistä salmonellariskin takia

  • 12.07.202014:04
    Ruoka

    Huippusuosittua aamupalareseptiä on testattava! Vain neljä ainesosaa – hittipaahtoleivät valmistuvat muutamassa minuutissa

  • 07.05.202017:30
    Ruoka

    Edullinen ja helppo ruoka, joka kannattaa välittömästi ottaa arkiruokalistalle: Kari Aihisen "the ylivoimainen" resepti

  • 28.12.201909:01
    Ruoka

    Kristen testasi mullistavan munakikan: "Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään"

  • 10.12.201909:47
    Ruoka

    Ella testasi 42 erilaista tapaa kananmunan paistamiseen – yhdellä kikalla ylivoimaisesti paras maku: "Kertakaikkisen täydellistä"