Julia Childin 10 sekunnin nopea munakikka – heti testiin!

Kananmuna uppomuna
Uppomunan keittäminen vie vain neljä minuuttia. Shutterstock

Ruokasivusto Food52 nostaa esille kätevän niksin uppomunien valmistukseen. Idean äiti on legendaarinen amerikkalaiskokki Julia Child.

Julia Childin munaniksi uppomunien valmistamiseen on hyvin yksinkertainen: Keitä kananmunia kuorineen noin 8-10 sekuntia kiehuvassa vedessä, ennen kuin rikot ne uppomunan valmistusta varten. Noudata reseptiä tämän jälkeen normaaliin tapaan.

Julia Child (1912–2014) oli amerikkalainen kokki, joka tunnetaan erityisesti ranskalaisen keittiön jaa ruoan nostamisesta amerikkalaisten tietouteen. 

Childin vinkistä on hyötyä erityisesti silloin, jos kananmunat eivät ole ihan tuoreita. Kun kananmunat esikeittää, valkuainen kiinteytyy ja pysyy keltuaisen ympärillä, kun kananmuna rikotaan veteen.

Päiväykseltään vanhentuneita tai pilalle menneitä kananmunia ei kannata käyttää uppomunien valmistukseen. 

Lähde: Food52.com

* * *

Katso videolta, miten valmistat uppomunan kelmun avulla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!