Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julia Childin 10 sekunnin nopea munakikka – heti testiin!

Uppomunan keittäminen vie vain neljä minuuttia.
Uppomunan keittäminen vie vain neljä minuuttia.Shutterstock
Julkaistu 20.01.2018 08:04
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Ruokasivusto Food52 nostaa esille kätevän niksin uppomunien valmistukseen. Idean äiti on legendaarinen amerikkalaiskokki Julia Child.

Julia Childin munaniksi uppomunien valmistamiseen on hyvin yksinkertainen: Keitä kananmunia kuorineen noin 8-10 sekuntia kiehuvassa vedessä, ennen kuin rikot ne uppomunan valmistusta varten. Noudata reseptiä tämän jälkeen normaaliin tapaan.

Julia Child (1912–2014) oli amerikkalainen kokki, joka tunnetaan erityisesti ranskalaisen keittiön jaa ruoan nostamisesta amerikkalaisten tietouteen. 

Childin vinkistä on hyötyä erityisesti silloin, jos kananmunat eivät ole ihan tuoreita. Kun kananmunat esikeittää, valkuainen kiinteytyy ja pysyy keltuaisen ympärillä, kun kananmuna rikotaan veteen.

Päiväykseltään vanhentuneita tai pilalle menneitä kananmunia ei kannata käyttää uppomunien valmistukseen. 

Lähde: Food52.com

* * *

Katso videolta, miten valmistat uppomunan kelmun avulla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kananmunien valmistuksessa on yksi sudenkuoppa: "Helposti mennään mönkään siinä"Oletko jo kokeillut tätä? Helppo tapa kananmunien kypsentämiseenMiten teet munakkaan? Nyt löytyi perinteistä tapaa parempi – valmista 45 sekunnissa!Täydellinen tapa kananmunien keittämiseen: Oletko jo kokeillut 1+10 -taktiikkaa?Superhelppoa ja nopeaa – näin valmistat munakokkelin mikrossaTieteen avulla onnistut taatusti: Näin tiedät, kuinka kypsä kananmuna on – joka kerta!
KananmunaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin