Julia Childin 10 sekunnin nopea munakikka – heti testiin!
Ruokasivusto Food52 nostaa esille kätevän niksin uppomunien valmistukseen. Idean äiti on legendaarinen amerikkalaiskokki Julia Child.
Julia Childin munaniksi uppomunien valmistamiseen on hyvin yksinkertainen: Keitä kananmunia kuorineen noin 8-10 sekuntia kiehuvassa vedessä, ennen kuin rikot ne uppomunan valmistusta varten. Noudata reseptiä tämän jälkeen normaaliin tapaan.
Julia Child (1912–2014) oli amerikkalainen kokki, joka tunnetaan erityisesti ranskalaisen keittiön jaa ruoan nostamisesta amerikkalaisten tietouteen.
Childin vinkistä on hyötyä erityisesti silloin, jos kananmunat eivät ole ihan tuoreita. Kun kananmunat esikeittää, valkuainen kiinteytyy ja pysyy keltuaisen ympärillä, kun kananmuna rikotaan veteen.
Päiväykseltään vanhentuneita tai pilalle menneitä kananmunia ei kannata käyttää uppomunien valmistukseen.
Lähde: Food52.com
* * *
Katso videolta, miten valmistat uppomunan kelmun avulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut