Keittiömestari Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita tunnelmia ravintola-alalta koronakriisin keskellä. Alénin ravintoloissa on poikkeustilanteessa keskitytty lohturuokaan. Take away -myynnistä on ollut apua, mutta liiketoiminta ei silti ole tällä hetkellä kannattavaa.
Kerroimme maaliskuussa, miten keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kollegoineen tarttui niin sanotusti härkää sarvista ja ryhtyi keksimään luovia ratkaisuja ravintolatoiminnan ylläpitämiseen koronakriisissä. Alén muun muassa kuljetti Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille yhdessä autourheilija Emma Kimiläisen kanssa. Ruokatarjonnassa ryhdyttiin keskittymään fine diningin sijaan lohturuokaan.
"Ihan kuin illallisravintolat olisivat likaisia ja syntisiä kuppiloita"
Nyt Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita kuulumisiaan, kun poikkeuksellista aikaa on eletty jo useiden viikkojen ajan. Alén sanoo, ettei uusi, kriisinaikainen toimintatapa ole missään nimessä kannattavaa, mutta auttaa työllistämään 10–12 henkilöä. Itselleen keittiömestari ei tällä hetkellä maksa palkkaa.
Alén kokee, ettei valtio tällä hetkellä arvosta ravintola-alaa. Hän ihmettelee erityisesti ajatusta, että ravintolat avattaisiin vain tietyksi ajaksi päivästä.