Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
8:00Kokki Henri Alénin reseptit koronakriisin nujertamiseen
Julkaistu 04.05.2020 08:33

HS: Henri Alén ihmettelee älytöntä ajatusta ravintoloiden avaamiseen liittyen: "Tarttuuko se korona jotenkin erityisen helposti jonkun tietyn kellonajan jälkeen?"

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita tunnelmia ravintola-alalta koronakriisin keskellä. Alénin ravintoloissa on poikkeustilanteessa keskitytty lohturuokaan. Take away -myynnistä on ollut apua, mutta liiketoiminta ei silti ole tällä hetkellä kannattavaa.

Kerroimme maaliskuussa, miten keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kollegoineen tarttui niin sanotusti härkää sarvista ja ryhtyi keksimään luovia ratkaisuja ravintolatoiminnan ylläpitämiseen koronakriisissä. Alén muun muassa kuljetti Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille yhdessä autourheilija Emma Kimiläisen kanssa. Ruokatarjonnassa ryhdyttiin keskittymään fine diningin sijaan lohturuokaan. 

"Ihan kuin illallisravintolat olisivat likaisia ja syntisiä kuppiloita"

Nyt Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita kuulumisiaan, kun poikkeuksellista aikaa on eletty jo useiden viikkojen ajan. Alén sanoo, ettei uusi, kriisinaikainen toimintatapa ole missään nimessä kannattavaa, mutta auttaa työllistämään 10–12 henkilöä. Itselleen keittiömestari ei tällä hetkellä maksa palkkaa.

Alén kokee, ettei valtio tällä hetkellä arvosta ravintola-alaa. Hän ihmettelee erityisesti ajatusta, että ravintolat avattaisiin vain tietyksi ajaksi päivästä. 

– Mitä esimerkiksi tarkoittaa, että lounasravintolat saisivat olla auki, tarttuuko se korona jotenkin erityisen helposti jonkun tietyn kellonajan jälkeen? Ihan kuin illallisravintolat olisivat likaisia ja syntisiä kuppiloita, keittiömestari ihmettelee Helsingin Sanomille. 

Keittiömestari toivoo viranomaisilta selkeitä linjauksia. Jos ravintolat avataan, pitää myös sanoa ihmisille, että niihin on turvallista mennä. 

– Ei voi olla niin, että ravintolat avaavat ovensa, mutta ihmisiä kehotetaan edelleen välttämään niitä.

Karjalanpiirakoista yllättävä hitti

Poikkeuksellinen aika on joka tapauksessa synnyttänyt jotain hyvääkin. Alén kertoo Helsingin Sanomille, että lohturuokabuumissa on syntynyt yksi selkeä hittiruoka: perinteiset karjalanpiirakat.

Karjalanpiirakoita tilattiin Liepuskalta ja myytiin Alénin ravintoloista lämpiminä munavoin ja karjalanpaistin kanssa.

– Niitä meni heti 400 kappaletta. En ollut aiemmin tajunnut, mikä hitti tämä on.

Lue myös: Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"

Lähde: Helsingin Sanomat

Lisää aiheesta:

Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleHenri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"
RuokaKoronavirusRavintolatHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"