HS: Henri Alén ihmettelee älytöntä ajatusta ravintoloiden avaamiseen liittyen: "Tarttuuko se korona jotenkin erityisen helposti jonkun tietyn kellonajan jälkeen?"

8:00 Kokki Henri Alénin reseptit koronakriisin nujertamiseen

Keittiömestari Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita tunnelmia ravintola-alalta koronakriisin keskellä. Alénin ravintoloissa on poikkeustilanteessa keskitytty lohturuokaan. Take away -myynnistä on ollut apua, mutta liiketoiminta ei silti ole tällä hetkellä kannattavaa.

Kerroimme maaliskuussa, miten keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kollegoineen tarttui niin sanotusti härkää sarvista ja ryhtyi keksimään luovia ratkaisuja ravintolatoiminnan ylläpitämiseen koronakriisissä. Alén muun muassa kuljetti Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille yhdessä autourheilija Emma Kimiläisen kanssa. Ruokatarjonnassa ryhdyttiin keskittymään fine diningin sijaan lohturuokaan. 

"Ihan kuin illallisravintolat olisivat likaisia ja syntisiä kuppiloita"

Nyt Henri Alén kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa tuoreita kuulumisiaan, kun poikkeuksellista aikaa on eletty jo useiden viikkojen ajan. Alén sanoo, ettei uusi, kriisinaikainen toimintatapa ole missään nimessä kannattavaa, mutta auttaa työllistämään 10–12 henkilöä. Itselleen keittiömestari ei tällä hetkellä maksa palkkaa.

Alén kokee, ettei valtio tällä hetkellä arvosta ravintola-alaa. Hän ihmettelee erityisesti ajatusta, että ravintolat avattaisiin vain tietyksi ajaksi päivästä. 

– Mitä esimerkiksi tarkoittaa, että lounasravintolat saisivat olla auki, tarttuuko se korona jotenkin erityisen helposti jonkun tietyn kellonajan jälkeen? Ihan kuin illallisravintolat olisivat likaisia ja syntisiä kuppiloita, keittiömestari ihmettelee Helsingin Sanomille. 

Keittiömestari toivoo viranomaisilta selkeitä linjauksia. Jos ravintolat avataan, pitää myös sanoa ihmisille, että niihin on turvallista mennä. 

– Ei voi olla niin, että ravintolat avaavat ovensa, mutta ihmisiä kehotetaan edelleen välttämään niitä.

Karjalanpiirakoista yllättävä hitti

Poikkeuksellinen aika on joka tapauksessa synnyttänyt jotain hyvääkin. Alén kertoo Helsingin Sanomille, että lohturuokabuumissa on syntynyt yksi selkeä hittiruoka: perinteiset karjalanpiirakat.

Karjalanpiirakoita tilattiin Liepuskalta ja myytiin Alénin ravintoloista lämpiminä munavoin ja karjalanpaistin kanssa.

– Niitä meni heti 400 kappaletta. En ollut aiemmin tajunnut, mikä hitti tämä on.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja