Hotelliketju ei tarjoile enää pekonia aamiaisella – taustalla hyvä syy

pekoni
Kaikkien suurten hotellien aamiaistarjoilu ei enää sisällä pekonia. Shutterstock

Suuri norjalainen hotellikompleksi Nordic Choice ei terveyssyistä aio enää tarjoilla asiakkailleen aamiaisella pekonia tai makkaraa.

Kananmunia ja pekonia pidetään tavallisesti hotelliaamiaisen kulmakivenä. Norjalainen hotelliketju aikoo kuitenkin epäterveellisyyden nimessä poistaa pekonin aamiaistarjoiluistaan.

TIESITKÖ? Prosessoidun ja punaisen lihan haitat on otettu huomioon myös Suomen virallisissa ravitsemussuosituksissa. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsiä lihavalmisteita ja kypsää punaista lihaa tulisi käyttää enintään 500 grammaa viikossa. Syöpäjärjestöjen suosituksissa muistutetaan, että runsas lihan syönti lisää paksusuoli- sekä peräsuolisyövän riskiä. Haitallisena pidetään nimenomaan punaista lihaa, eli sian-, naudan- ja lampaanlihaa. Myös jalostetut lihavalmisteet, kuten makkarat, nakit, kinkut ja meetvursti lisäävät syöpäriskiä, koska valmistusprosesseissa syntyy syöpää aiheuttavia yhdisteitä.

Ei enää pekonia aamiaisella!

Muun muassa Comfort-, Quality- ja Clarion-hotellit omistava norjalainen hotellikompleksi Nordic Choice aikoo poistaa klassisen pekonin sekä makkarat aamiaistarjoiluistaan. Syynä uuteen linjaukseen on se, että maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan prosessoitu liha aiotaan luokitella suolistosyövälle altistavaksi.

Nordic Choicelta kerrotaan, että heidän yli 170 hotellissaan jatkossa pekonit ja makkarat tullaan korvaamaan kasviksista valmistetuilla vaihtoehdoilla. Hotellikompleksin omistaja Petter Stordalen ei usko, että lihaherkkujen poistaminen aamiaistarjoiluista tulee vaikuttamaan negatiivisesti.

– Uskon, että asiakkaamme arvostavat hyvää ja terveellistä aloitusta päivälle, Stordalen toteaa.

Hyvistä aikeista huolimatta hotelleista on saatu tehdyn päätöksen myötä myös negatiivista palautetta. Listoilta on poistettu lihatuotteita koskevan päätöksen myötä myös tiettyjä muro- sekä juustolaatuja. Kompleksin hotelleissa ei käytetä myöskään palmuöljyä.

Lähde: Foxnews 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja