Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ensimmäisenä Suomessa: Hotelliketju alkaa tarjoilla erikoisaamiaista vegaaneille ja allergikoille

Photo Karl Gabor
Julkaistu 15.03.2017 10:30

MTV LIFESTYLE

Scandic-hotelliketju panostaa Suomessa erikoisruokavalioihin ja aloittaa vegaanisen ja allergikoille sopivan aamupalan tarjoilun.

Kasvisruoan ja gluteenittomien herkkujen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina räjähdysmäisesti. Nyt trendi rantautuu myös hotelleihin, joissa aamupala on pitkään merkinnyt allergikoille ja erilaisia ruokavalioita noudattaville vierailijoille lähinnä yksittäispakattuja sämpylöitä.

Pian trendiruokaa pääsee nautiskelemaan myös hotellien aamupalapöydissä. Scandic-hotelliketju tarjoaa maaliskuusta alkaen ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen aamiaisen, joka sopii erilaisia ruokavalioita noudattaville, allergikoille, keliaakikoille ja vegaaneille.

– Suomalaiset haluavat nyt ruokailla terveellisesti ja ekologisesti. Aivan erityisesti suuntaus näkyy kasvisruokailun suosion kasvuna – lihatuotteet korvataan päivällispöydissä nyhtökauralla ja jopa perinteistä grilliruokaa saa nykyään vegaaneille sopivassa muodossa. Kaikkein trenditietoisimmat kuluttajat kaatavat kahviinsa kauramaitoa ja leipovat leipänsä gluteenittomista jauhoista, Scandicin tiedotteessa perustellaan uutta aamupalapöytää.

Tarjolla gluteenittomia karjalanpiirakoita ja vegaanijuustoa

Vaikka uusi aamiaispiste on tarkoitettu erityisesti allergikoille ja vegaaneille, on se avoin kaikille hotellivieraille.

– Haluamme, että jokainen hotellivieraamme voi nauttia herkullisen ja kattavan aamiaisen ruokailutottumuksistaan tinkimättä, kertoo Scandic Suomen ravintolatoimesta vastaava Ville Ikonen.

Uusi aamiaispiste on suunniteltu erityisryhmien ehdoilla. Se on sijoitettu erilleen muusta aamiaisvalikoimasta, jotta allergikoille tarkoitetut ruoat eivät sekoitu muiden tarjolla olevien tuotteiden kanssa. Pisteeseen on varattu myös omat ottimet, voiveitset ja leivänpaahdin.

Scandic-hotelleissa on nykyisen aamiaisvalikoiman lisäksi tarjolla yli 30 erilaista laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista tuotetta.

– Aamupalapöytään on katettu laaja valikoima gluteenittomia myslejä, puuroja, leipiä sekä karjalanpiirakoita. Maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia kaura- ja soijajuomia sekä kaura- ja soijajogurttia. Lisäksi aamiaiselta löytyy vegaanisia seitanleikkeitä, levitteitä, hummusta sekä vegaanijuustoa, Ikonen luettelee.

Moni välttää ruokavaliossaan maitotuotteita tai gluteenia, vaikka lääketieteellistä tarvetta erikoisruokavalion noudattamiseen ei olisikaan. Ikosen mukaan uusi aamiaiskonsepti tukee Scandicin tavoitetta palvella tasapuolisesti kaikkia vierailijoita.

Lähde: Scandic

Lisää aiheesta:

Tällaista ruokaa myy ABC:n haastaja HuiliNäitä valmisruokia suomalaiset nyt himoitsevat – K-kauppoihin lävähtää ennennäkemätön uutuusLidlin valikoimiin uusia gluteenittomia tuotteita ja pari yllätystä: "Suursuosikki tekee paluun lukuisten asiakastoiveiden myötä"Uniikki herkku, joka tamperelaisten hotellien aamupaloilta on löydyttävä – ahmitaan viikoittain kilotolkulla: "En ole itse kokeillut, mutta saattaa toimia""Punaisen lihan suosio on laskenut" – tällaiset ruoat ovat lounasruokailijoiden uusia suosikkejaSoveltuuko vegaaniruokavalio kasvavalle? Asiantuntijoita epäilevällä kannalla: "Kentän ääntä voisi kuvailla epävarmaksi"
ErikoisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Erikoisruokavalio
  • 20.11.202306:33
    Painonhallinta

    Raju ENE-dieetti pudottaa kiloja viikossa – tämän takia sitä ei voi jatkaa kovin pitkään

  • 11.03.202307:15
    Ravitsemus

    Trendikkäimmät dieetit paljastuivat huonoimmiksi – tekevät myös eniten hallaa ympäristölle

  • 15.12.202216:56
    Jouluruoka

    Gluteenitonta tai vegaanista jouluruokaa? Näin lutviudut eri ruokavalioista joulupöydässä – Teresa Välimäen vinkit

  • 08.05.201916:38
    Iho-ongelmat

    Mies väittää vaihtaneensa vegaanityttöystävänsä soijamaidon lehmänmaitoon "tämän omaksi parhaaksi" – netissä raivotaan: "Luulet tietäväsi paremmin, mikä hänelle on hyväksi"

  • 23.03.201907:04
    Diabetes

    Lihaksikas mies testasi huippusuositun dieetin – kertoo nyt kärkevän mielipiteensä: "Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä"