Hesburger hylkäsi Woltin – näin se voi vaikuttaa nyt kotiinkuljetuksiin

6:09 Pikaruokaketjujen hampurilaiset vastakkain – vertailussa Suomen kolme suurta: McDonald’s, Hesburger ja Burger King
KATSO MYÖS: Miten pikaruokaketjujen hampurilaiset vastaavat mainoskuviaan? Entä onko maku kohdillaan? Vertailussa Suomen kolme suurta: McDonalds, Hesburger ja Burger King.

Ruoankuljetuspalveluille yksinoikeudet tiettyihin ravintoloihin ovat selkeitä kilpailuetuja. Hesburgerin mukaan vain yksi kotiinkuljetuskanava selkeyttää myös heidän toimintaansa.

Hesburger tiedotti vuoden lopulla, että jatkossa ravintolaketjun tuotteita on mahdollista tilata yksinoikeudella ainoastaan Foodoran kautta. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että ravintolan tuotteita ei löydy enää Woltin valikoimasta.

Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen kommentoi MTV Uutisille, että päätöksen taustalla oli halu keskittää ruoan kotiinkuljetukset ravintoloissa vain yhteen kanavaan.

– Tämä sujuvoittaa ravintoloidemme henkilökunnan työntekoa, koska ei tarvitse seurata kuin yhden kotiinkuljetuskanavan tilauksia. Yhteistyösopimus Foodoran kanssa on meille myös taloudellisesti järkevää, Pohjonen kommentoi.

Pohjonen kertoo, että yhteistyö sekä Woltin että Foodoran kanssa alkoi vuonna 2019.

Hetkellisiä katkoksia tarjonnassa

Jos pystyit ennen vuodenvaihdetta tilaamaan ruokaa kotiisi Hesburger-ravintolasta, et välttämättä siihen ainakaan hetkeen pysty.

– Hetkellisiä liikepaikkakohtaisia katkoksia voi esiintyä, mutta pyrimme saamaan kotiinkuljetuspalvelut niilläkin paikoilla pikaisesti käyttöön. Kotiinkuljetusravintoloiden verkosto on kuitenkin laajentunut huomattavasti uuden Foodora-sopimuksen myötä. Näin pystymme tavoittamaan suuremman määrän asiakkaitamme myös kotiinkuljetuspalveluiden avulla, Pohjonen kommentoi.

Yrityksen tiedotteen mukaan Foodoran ja Hesburgerin välisessä yhteistyössä on mukana noin 160 ravintolaa ympäri Suomen.

Woltin Suomen maajohtaja Joel Järvinen kommentoi aihetta lyhyesti MTV Uutisille:

– Kumppaneillamme on totta kai vapaus valita alustat, joilla kullakin hetkellä toimivat.

Hesburgerin päätös ei olekaan mikään yksittäistapaus, vaan kumpikin ruoan kuljetuspalveluista tarjoaa tiettyjen ravintoloiden tuotteita yksinoikeudella.

Wolt kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa viime lokakuussa, että Lie Mi, Sushibar & Wine sekä Nohon ketjut Hanko Sushi ja Friends&Brgrs ovat heidän sovelluksessaan yksinoikeudella. Suomen Foodoran liiketoimintajohtaja Anni Ahnger kommentoi samaisessa jutussa, että "yksinoikeussopimukset lisääntyvät, koska kilpailuun markkinaosuuksista on vastattava". Foodora toimittaa yksinoikeudella myös esimerkiksi Fafa's-ketjun tuotteita.

Katso myös: McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut

0:35
Mäkkärin Big Mac -hampurilainen on uudistettu. Tältä alun perin 1960-luvulla markkinoille tullut klassikkohampurilainen näyttää nyt.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja