Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkullinen tapa hyödyntää varhaisperunat – salaisesta ainesosasta täydellinen maku!

Shutterstock
Julkaistu 26.06.2016 18:04

MTV LIFESTYLE

Sillikoulun lämmin varhaisperunasalaatti  on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle tai kesäisen pöydän alkupalaksi. Silli-kevätsipulivoi kruunaa salaatin ja antaa sille lisäpotkua. 

Lämmin varhaisperunasalaatti

Tarvitset:

  • 500 g varhaisperunaa pestynä ja keitettynä
  • 3 rkl öljyä
  • 4 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
  • 2 tankoa varsiselleriä viipaleina
  • 50 g pinaattia
  • 2 kpl kevätsipulia viipaleina
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Silli-kevätsipulivoi:

  • 100 g voita
  • 2 rkl kevätsipulia ohuina viipaleina
  • 50 g sillifileetä kuutioituna
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin silli-kevätsipulivoi. Ruskista voi kattilassa varovasti. Kaada voi kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon kevätsipuli, sillipalat ja ripaus rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki.

2. Puolita perunat pituussuunnassa ja lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja perunat. Anna paahtua rauhassa kunnes perunassa on kauniin paahteinen väri. Ryöppää parsa ja selleri kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta kasvikset pois ja valuta hyvin. Ryöppää myös pinaattia noin 10 sekunnin ajan.

3. Sekoita paahdetut perunat, kasvikset, pinaatti ja kevätsipuli varovasti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit maustaa koko salaatin silli-kevätsipulivoilla tai tarjota ne erikseen, jolloin jokainen voi maustaa salaattia oman maun mukaisesti. Tarjoile lämmin varhaisperunasalaatti sekä silli-kevätsipulivoi esimerkiksi savustetun siian kanssa.

Resepti: Sillikoulu

Lisää aiheesta:

Grillattuja herkkuja – nappaa talteen Olet mitä syöt -jakson reseptitVarhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkureseptiMaailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeNappaa helppo arkiruokavinkki – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kokataan kevätkaalia yllättävällä tavallaParas perunasalaatti vapuksiParsakeittoa ja parsasalaattia
KesäPerunaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kesä
  • 28.10.16:15
    Sää

    Nyt sataa kuin kesällä – sitten Suomi halkeaa kahtia

  • 22.10.15:24
    Liikenneonnettomuudet

    Lahden kolarisuman syyt selvillä

  • 23.9.10:50
    Sään pyörteissä

    Ensilumi on mätkähtänyt jopa elokuussa – näin se yleensä sataa eri puolilla Suomea

  • 17.9.12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 11.9.18:24
    Sinilevä

    Syke: Kesän sinilevähavaintojen huippu ollut tällä viikolla