Herkullinen tapa hyödyntää varhaisperunat – salaisesta ainesosasta täydellinen maku!
Sillikoulun lämmin varhaisperunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle tai kesäisen pöydän alkupalaksi. Silli-kevätsipulivoi kruunaa salaatin ja antaa sille lisäpotkua.
Lämmin varhaisperunasalaatti
Tarvitset:
- 500 g varhaisperunaa pestynä ja keitettynä
- 3 rkl öljyä
- 4 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
- 2 tankoa varsiselleriä viipaleina
- 50 g pinaattia
- 2 kpl kevätsipulia viipaleina
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
Silli-kevätsipulivoi:
- 100 g voita
- 2 rkl kevätsipulia ohuina viipaleina
- 50 g sillifileetä kuutioituna
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin silli-kevätsipulivoi. Ruskista voi kattilassa varovasti. Kaada voi kattilasta toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon kevätsipuli, sillipalat ja ripaus rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki.
2. Puolita perunat pituussuunnassa ja lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja perunat. Anna paahtua rauhassa kunnes perunassa on kauniin paahteinen väri. Ryöppää parsa ja selleri kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta kasvikset pois ja valuta hyvin. Ryöppää myös pinaattia noin 10 sekunnin ajan.
3. Sekoita paahdetut perunat, kasvikset, pinaatti ja kevätsipuli varovasti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit maustaa koko salaatin silli-kevätsipulivoilla tai tarjota ne erikseen, jolloin jokainen voi maustaa salaattia oman maun mukaisesti. Tarjoile lämmin varhaisperunasalaatti sekä silli-kevätsipulivoi esimerkiksi savustetun siian kanssa.
Resepti: Sillikoulu
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan