0:54

Henri Alén ihmettelee suositun jouluruoan parjaamista: "Eihän joulua ole ilman sitä!"

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keskustelua käytiin niin jouluruoista kuin ravintoloiden tilanteesta koronakurimuksen keskellä.

Videolla: Henri Alén paljastaa oman jouluruokasuosikkinsa ohjeen.

Vaikka koronatilanne ryöpyttää edelleen ravintola-alaa, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénilla on pitänyt kiirettä bisneksissään. Alénin ja kumppaneiden ravintola Finnjävel Salonki nappasi syksyllä Michelin-tähden ja asiakkaita on sen myötä riittänyt.

Keittiömestari Alénille tarjoiltiin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Hellapoliisi Kati Jaakosen leipomia joulutorttuja, joiden sisään oli ujutettu lakritsilevitettä.

– Tämä on ihan hittikamaa, Alén huudahti innoissaan torttua maistettuaan.

"Eihän joulua ole ilman rosollia"

Voisiko joulutorttuja tarjoilla Michelin-ravintolassakin? Keittiömestarin mukaan ehdottomasti voisi. Alén kertoo ihmetelleensä joulutorttujen moittimista samaan tapaan kuin toisenkin suomalaisen jouluruokaklassikon parjaamista.

–  Olen lukenut jostain rosollinvastaisesta kampanjasta: ”Tämä ei ole minun Suomeni, jos syödään rosollia”, tai mitä ikinä se nyt olikaan. Eihän joulua ole ilman sitä [rosollia], Alén julisti.

Alén kertoi olevansa itse jouluihmisiä ja jouluruoka merkitsee kokille paljon. Viimeisen työvuoronsa ennen joulua Alén tekee aatonaattona.

– Sitten kokkaan itselleni ja syön itseni uuvuksiin suklaalla ja kaikella muulla herkulla. Se [jouluruoka] on vuoden kohokohta.

Keittiömestari jakoi MTV Uutisten lukijoille myös lempijouluruokansa ohjeen. Katso videolta, mikä kalaruoka kuuluu ehdottomasti Henri Alénin joulupöytään.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja