Henri Alén ihmettelee suositun jouluruoan parjaamista: "Eihän joulua ole ilman sitä!"

0:54 Henri Alén paljastaa helpon kalaohjeen joulupöytään: ”Suussasulavan täydellinen”

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keskustelua käytiin niin jouluruoista kuin ravintoloiden tilanteesta koronakurimuksen keskellä.

Videolla: Henri Alén paljastaa oman jouluruokasuosikkinsa ohjeen.

Vaikka koronatilanne ryöpyttää edelleen ravintola-alaa, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénilla on pitänyt kiirettä bisneksissään. Alénin ja kumppaneiden ravintola Finnjävel Salonki nappasi syksyllä Michelin-tähden ja asiakkaita on sen myötä riittänyt.

Keittiömestari Alénille tarjoiltiin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Hellapoliisi Kati Jaakosen leipomia joulutorttuja, joiden sisään oli ujutettu lakritsilevitettä.

– Tämä on ihan hittikamaa, Alén huudahti innoissaan torttua maistettuaan.

"Eihän joulua ole ilman rosollia"

Voisiko joulutorttuja tarjoilla Michelin-ravintolassakin? Keittiömestarin mukaan ehdottomasti voisi. Alén kertoo ihmetelleensä joulutorttujen moittimista samaan tapaan kuin toisenkin suomalaisen jouluruokaklassikon parjaamista.

–  Olen lukenut jostain rosollinvastaisesta kampanjasta: ”Tämä ei ole minun Suomeni, jos syödään rosollia”, tai mitä ikinä se nyt olikaan. Eihän joulua ole ilman sitä [rosollia], Alén julisti.

Alén kertoi olevansa itse jouluihmisiä ja jouluruoka merkitsee kokille paljon. Viimeisen työvuoronsa ennen joulua Alén tekee aatonaattona.

– Sitten kokkaan itselleni ja syön itseni uuvuksiin suklaalla ja kaikella muulla herkulla. Se [jouluruoka] on vuoden kohokohta.

Keittiömestari jakoi MTV Uutisten lukijoille myös lempijouluruokansa ohjeen. Katso videolta, mikä kalaruoka kuuluu ehdottomasti Henri Alénin joulupöytään.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja