Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"

5:00Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille
Julkaistu 31.03.2020 08:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Henri Alénin ravintolasta saa nyt koronakriisin keskellä ravintolaruoan lisäksi myös työkaluja mielenhallintaan.

Videolla: Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Kerroimme jo aiemmin keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénin ja hänen yhtiökumppaneidensa keinoista pitää ravintolatoimintansa pystyssä koronakriisin yli. Alén keksi, miten asiakkaat säilytetään ja kassavirta ei pysähdy niin, että työntekijöiden palkat saadaan maksettua.

Keittiömestarin ravintoloissa on alettu myymään muun muassa tukilahjakortteja, Michelin-kokin karjalanpaistia sekä poikkeuksellista ateriakokonaisuutta. Lisäksi Finnjävel-ravintolassa toteutettiin tempaus, jossa Emma Kimiläinen värvättiin kuljettamaan ruokaa helsinkiläisille Porschella.

Ruoan ja hengen liitto

Nyt helsinkiläisravintola Finnjävelissä on siirrytty ideoissa seuraavalle tasolle ja muodostettu niin sanotusti ruoan ja hengen liitto. Ruokatilausten mukana saa nimittäin käyttöoikeuden psykologisiin verkkovalmennuksiin. Alénin mukaan perinneruokia, illallisaineksia ja hengen ravintoa toimitetaan pääkaupunkiseudulla niillekin alueille, joilla ruokalähettipalvelut eivät vielä toimi.

– Kotirintamaruoat ovat suunniteltu poikkeusoloihin. Pääosa raaka-aineista tulee suomalaisilta tiloilta. Reseptiikka pohjaa perinneruokiin. Kodeissa tarvitaan ravitsevan ja herkullisen ruoan lisäksi myös paljon henkistä tukea. Siksi asiakkaat saavat tilausten mukana ilmaisen koodin Academy of Brainin psykologisiin verkkovalmennuksiin, ravintoloitsija Alén kuvaa palvelua.

Hän uskoo, että mielen rauhoittamiselle on nyt valtava tarve. Viimeiset pari viikkoa ovat Alénin mukaan olleet melkoista myrskyä myös ravintola-alalla. 

– En enää muista mitä reilu viikko sitten tapahtui, mutta missään vaiheessa ei hanskoja ole tiputettu. Päinvastoin. Naruja on kiristetty ja päätetty että tästä selvitään iloa tuomalla, ratkaisuja tehden ja työtä luomalla. 

Alén kertoo, että rivejä on nyt tiivistetty, liikeidea muokattu, työnkuvat uusittu ja motittauduttu Finnjävelin tiloihin Helsingin Ainonkadulle. 

– Keskitytään kahteen asiaan konseptilla jota ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa. Hyvään terveelliseen kotiruokaan ja mielestä huolehtimiseen. Samassa paketissa.

"Helppoa ei tule olemaan kenellekään, mutta me selviämme tästä yhdessä"

Ravintola Finnjävel alkaa kuljettaa ruoka-annoksia lounasaikaan pääkaupunkiseudulla. Alénin mukaan toiminta polkaistaan käyntiin poikkeusoloissa, joten se muotoutuu kokemusten karttuessa. Kuljetuksia tehdään alussa kolmena päivänä viikossa ja kolmelle, vaihtelevalle alueelle.

– Ruoan valmistavat ravintolassamme Töölössä samat taiturikokit, jotka tavallisesti taiteilevat annoksia ravintolavieraille Finnjävelissä ja Ultimassa. Lisäksi tarjolla on kolmen ruokalajin menu, jonka asiakas valmistaisi selkeiden reseptien perusteella itse. 

Alén kannustaa pääkaupunkiseutulaisia lähettämään toiveita ruoista, joita he haluaisivat finnjäveliläisten valmistamina maistella. Ravintolassa kaavaillaan myös satunnaista tarjontaa, kuten esimerkiksi ravintolan satavuotiseen juureen leivotun ruisleivän myyntiä. Pääsiäismenu koteihin on myös jo työn alla, eikä Finnjävel ole vielä perunut vappuakaan. Alén kollegoineen toivoo, että he voivat ruoallaan ja palveluillaan ilahduttaa ja helpottaa tilannetta edes vähän.

– Helppoa ei tule olemaan kenellekään, mutta me selviämme tästä yhdessä.

Lue myös: Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"

Lisää aiheesta:

Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Suomalaisravintolat koronakriisin keskellä – Henri Alén keksi, miten asiakkaat säilytetään ja kassavirta ei pysähdy: "Se maksaa työntekijöiden palkat tällä viikolla""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun
RuokaRavintolatHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti