Henri Alén keksi yllättävän lisän ravintolaruokaan – uskoo ihmisillä olevan nyt valtava tarve: "Ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa"

5:00 Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Henri Alénin ravintolasta saa nyt koronakriisin keskellä ravintolaruoan lisäksi myös työkaluja mielenhallintaan.

Videolla: Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Kerroimme jo aiemmin keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénin ja hänen yhtiökumppaneidensa keinoista pitää ravintolatoimintansa pystyssä koronakriisin yli. Alén keksi, miten asiakkaat säilytetään ja kassavirta ei pysähdy niin, että työntekijöiden palkat saadaan maksettua.

Keittiömestarin ravintoloissa on alettu myymään muun muassa tukilahjakortteja, Michelin-kokin karjalanpaistia sekä poikkeuksellista ateriakokonaisuutta. Lisäksi Finnjävel-ravintolassa toteutettiin tempaus, jossa Emma Kimiläinen värvättiin kuljettamaan ruokaa helsinkiläisille Porschella.

Ruoan ja hengen liitto

Nyt helsinkiläisravintola Finnjävelissä on siirrytty ideoissa seuraavalle tasolle ja muodostettu niin sanotusti ruoan ja hengen liitto. Ruokatilausten mukana saa nimittäin käyttöoikeuden psykologisiin verkkovalmennuksiin. Alénin mukaan perinneruokia, illallisaineksia ja hengen ravintoa toimitetaan pääkaupunkiseudulla niillekin alueille, joilla ruokalähettipalvelut eivät vielä toimi.

– Kotirintamaruoat ovat suunniteltu poikkeusoloihin. Pääosa raaka-aineista tulee suomalaisilta tiloilta. Reseptiikka pohjaa perinneruokiin. Kodeissa tarvitaan ravitsevan ja herkullisen ruoan lisäksi myös paljon henkistä tukea. Siksi asiakkaat saavat tilausten mukana ilmaisen koodin Academy of Brainin psykologisiin verkkovalmennuksiin, ravintoloitsija Alén kuvaa palvelua.

Hän uskoo, että mielen rauhoittamiselle on nyt valtava tarve. Viimeiset pari viikkoa ovat Alénin mukaan olleet melkoista myrskyä myös ravintola-alalla. 

– En enää muista mitä reilu viikko sitten tapahtui, mutta missään vaiheessa ei hanskoja ole tiputettu. Päinvastoin. Naruja on kiristetty ja päätetty että tästä selvitään iloa tuomalla, ratkaisuja tehden ja työtä luomalla. 

Alén kertoo, että rivejä on nyt tiivistetty, liikeidea muokattu, työnkuvat uusittu ja motittauduttu Finnjävelin tiloihin Helsingin Ainonkadulle. 

– Keskitytään kahteen asiaan konseptilla jota ei ole taidettu ennen tehdä maailmassa. Hyvään terveelliseen kotiruokaan ja mielestä huolehtimiseen. Samassa paketissa.

"Helppoa ei tule olemaan kenellekään, mutta me selviämme tästä yhdessä"

Ravintola Finnjävel alkaa kuljettaa ruoka-annoksia lounasaikaan pääkaupunkiseudulla. Alénin mukaan toiminta polkaistaan käyntiin poikkeusoloissa, joten se muotoutuu kokemusten karttuessa. Kuljetuksia tehdään alussa kolmena päivänä viikossa ja kolmelle, vaihtelevalle alueelle.

– Ruoan valmistavat ravintolassamme Töölössä samat taiturikokit, jotka tavallisesti taiteilevat annoksia ravintolavieraille Finnjävelissä ja Ultimassa. Lisäksi tarjolla on kolmen ruokalajin menu, jonka asiakas valmistaisi selkeiden reseptien perusteella itse. 

Alén kannustaa pääkaupunkiseutulaisia lähettämään toiveita ruoista, joita he haluaisivat finnjäveliläisten valmistamina maistella. Ravintolassa kaavaillaan myös satunnaista tarjontaa, kuten esimerkiksi ravintolan satavuotiseen juureen leivotun ruisleivän myyntiä. Pääsiäismenu koteihin on myös jo työn alla, eikä Finnjävel ole vielä perunut vappuakaan. Alén kollegoineen toivoo, että he voivat ruoallaan ja palveluillaan ilahduttaa ja helpottaa tilannetta edes vähän.

– Helppoa ei tule olemaan kenellekään, mutta me selviämme tästä yhdessä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja