Adjika-kastike
Adjika tai adzika on georgialainen maustekastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi lihan, kalan tai kanan kaveriksi. Tämä resepti on helsinkiläisen Gastro Hub -ravintolan.
Ainekset
- 500 g punaisia paprikoita
- 2 chiliä
- 5 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 100 g tomaattia
- ½ ruukkua tuoretta korianteria
- Suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Poista paprikoista siemenet ja varret ja leikkaa ne neljään osaan. Poista chileistä siemenet ja varret ja leikkaa ne kahteen osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita paprikat, chilit ja valkosipulinkynnet lihamyllyyn tai monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että massa on hienoksi jauhettu.
Kaada seos isoon kattilaan ja lisää siihen öljy, murskatut tomaatit, jauhettu korianteri, suola sekä muut mausteet. Sekoita ainekset keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi.
Laita kattila miedolle lämmölle ja kiehauta seos. Kypsennä 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, jotta seos ei tartu pannun pohjaan ja kypsyy tasaisesti. Kun seos on kypsä, poista se liedeltä ja anna sen jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti