Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Adjika-kastike

Adjika-kastike on helppo valmistaa.
Adjika-kastike on helppo valmistaa.Shutterstock
Julkaistu 22.08.2024 13:58

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 500 g punaisia paprikoita
  • 2 chiliä
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g tomaattia
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria
  • Suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Poista paprikoista siemenet ja varret ja leikkaa ne neljään osaan. Poista chileistä siemenet ja varret ja leikkaa ne kahteen osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita paprikat, chilit ja valkosipulinkynnet lihamyllyyn tai monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että massa on hienoksi jauhettu.

Kaada seos isoon kattilaan ja lisää siihen öljy, murskatut tomaatit, jauhettu korianteri, suola sekä muut mausteet. Sekoita ainekset keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi. 

Laita kattila miedolle lämmölle ja kiehauta seos. Kypsennä 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, jotta seos ei tartu pannun pohjaan ja kypsyy tasaisesti. Kun seos on kypsä, poista se liedeltä ja anna sen jäähtyä.

Adjika tai adzika on georgialainen maustekastike, joka sopii täydellisesti esimerkiksi lihan, kalan tai kanan kaveriksi. Tämä resepti on helsinkiläisen Gastro Hub -ravintolan.

Lisää aiheesta:

Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaanPalermon pastaIna Gartenin pasta arrabbiata -kastikeKanarialaiset perunat mojon keraLinssicurrya ja pinaattiaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
MausteetKastike lihalleKastike kanalleKastike kalalleTomaattikastikeNopeat ja helpotLisäkeruoatKastikkeet ja dipit