Helppo tapa saada erityisen hyvää kaurapuuroa – oletko jo testannut?

Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle 0:51 Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle
KATSO MYÖS VIDEO: Perinteisestä kaurapuurosta parempaa: Testaa paahdettu kaurapuuro!

Oletko jo kokeillut kaurarouhepuuroa?

Hyvän kaurapuuron valmistamiseen on olemassa monenlaisia kikkoja. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu, miten perinteisistä kaurahiutaleista saa tehtyä parasta puuroa ikinä.

The Kitchn -ruokasivustolla muistutetaan nyt, että kaurahiutaleet eivät suinkaan ole ainoa raaka-ainevaihtoehto maittavaan kaurapuuroon.

Kaurarouheista erityisen hyvää kaurapuuroa

Oletko koskaan kokeillut kaurarouhepuuroa? Ruokatoimittaja Faith Durand kuvailee kaurarouhepuuroa kermaiseksi ja herkulliseksi.

– Kaurarouheen kypsyminen vie hieman enemmän aikaa kuin kaurahiutaleiden, mutta se ei ole ongelma. Valmistele puuro edellisenä iltana ja saat aamulla nopeasti kaurapuuroa – lämmittäminen vie vain muutaman minuutin.

Myllyn Parhaan mukaan steel cut -kaura eli leikattu kaura tai kaurarouhe saadaan aikaan leikkaamalla kokonainen kauranjyvä rouheeksi. Rouheisen rakenteen ansiosta valmiissa puurossa on enemmän purutuntumaa kuin perinteisessä kaurahiutalepuurossa. 

Perinteisen kaurahiutalepuuron uudelleenlämmittäminen ei välttämättä ole hyvä idea, sillä ruokalajin koostumus muuttuu helposti tahmaisen limaiseksi. Kaurarouhepuuro ei sen sijaan lämmittämisestä pahastu, joten sitä kannattaakin keittää isompi satsi kerralla.

– Minä laitan 2,5 desiä kaurarouhetta, joka riittää 3–5 puuroannokseen, ruokatoimittaja Durand vinkkaa.

Kaurarouhepuuro

Aloita kaurarouhepuuron valmistaminen jo edellisenä iltana, niin saat aamulla nopeasti puuroa.

1 tl voita
2,5 dl kaurarouhetta
7,5 dl vettä
Ripaus suolaa
(2,5 dl maitoa)

Laita voi isoon kattilaan kuumenemaan keskilämmölle. Paahda kaurarouhetta kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vesi ja suola. Anna kiehahtaa.

Sammuta liesi ja peitä kattila kannella. Jätä kaurarouhepuuro yöksi kattilaan.

Lämmitä puuro kattilassa seuraavana aamuna. Lisää joukkoon halutessasi maitoa, jos haluat puurosta hieman kermaisempaa koostumukseltaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!