Kaurapuuroa voisi pitää todellisena kansallisruokana – niin yleistä aamupalasyötävää se maassamme on. Puurosta voi saada helposti astetta parempaa, kun hieman perehtyy ruokalajin optimaalisiin valmistusmenetelmiin.
Syötkö sinäkin säännöllisesti puuroa? Erilaiset puurot ja vellit kuuluvat olennaisena osana ruokahistoriaamme, vaikka niiden valmistaminen hiutaleista onki tilastojen perusteella vähentynyt vuosikymmenten saatossa. Vastaavasti valmiiden marjakeittojen ja puuroseosten ostot ovat lisääntyneet voimakkaasti, Tilastokeskuksen statistiikasta selviää.
Raisio-konsernin heinäkuussa 2019 teettämän Kansallisen puurokyselyn tulokset kertoivat, että suuressa osassa kodeista aamu käynnistyy nimenomaan puurolla. Lähes joka toinen suomalainen kertoi tuolloin syövänsä arkiaamuisin puuroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista sen sijaan piti kaurapuuroa suosikkipuuronaan.
Miten suomalaisten suosikista, kaurapuurosta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Tässä koostettuna parhaat puurovinkkimme.
Lue myös: Syötkö aina saman aamupalan? Tutkijat selvittivät syyn
Älä kiirehdi! Hitaasti hauduttamalla parasta kaurapuuroa
Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkattiin MTV:lle aiemmin, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla.