Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

Nappaa Hans Välimäen vinkit parhaaseen tuorepuuroon.
Nappaa Hans Välimäen vinkit parhaaseen tuorepuuroon.MTV
Julkaistu 02.02.2025 07:45

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Alkuperäinen bircher-mysli

  • 1 rkl kaurahiutaleita (liotettuna vedessä noin 12 tuntia)
  • 2-3 rkl maitoa tai esim omenamehua
  • 1 pieni raastettu omena (mieluiten happamampi lajike, kuten Granny Smith)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl jauhettuja hasselpähkinöitä tai manteleita

Bircher-mysli 2000-luku

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maitoa (tai kasvipohjaista maitoa, kuten manteli- tai kauramaito tai omenamehua)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl chian- tai pellavansiemeniä
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 omena raastettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl kanelia
  • 1 rkl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
  • 1 rkl kuivattuja marjoja (kuten karpaloita tai rusinoita)
  • Tuoreita marjoja tai banaania koristeluun

Proteiinipitoinen bircher-mysli

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl maitoa tai soijamaitoa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia tai rahkaa
  • 1 rkl chian- tai pellavansiemeniä
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 omena, raastettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl kanelia
  • 1 rkl rouhittuja pähkinöitä (esim. saksanpähkinä, manteli tai cashew)
  • 1 rkl kuivattuja marjoja (karpaloita, tai rusinoita)
  • 1 rkl maapähkinä- tai mantelivoita

Valmistusohje

Alkuperäinen bircher-mysli

  1. Liota kaurahiutaleita yön yli vedessä.

  2. Raasta omena hienoksi juuri ennen tarjoilua.

  3. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kondensoitu maito ja liotetut kaurahiutaleet.

  4. Lisää jauhetut pähkinät tai mantelit ja sekoita hyvin. Tarjoile heti.

2000-luvun bircher-mysli:

  1. Sekoita kaurahiutaleet, maito, jogurtti, chiansiemenet ja hunaja kulhossa.

  2. Raasta omena ja sekoita se heti sitruunamehun kanssa, jotta se ei tummu.

  3. Lisää omenaraaste, kaneli, pähkinät ja kuivatut marjat kauraseokseen. Sekoita hyvin.

  4. Peitä kulho ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa yön yli (vähintään 4 tuntia).

  5. Aamulla sekoita vielä kerran ja tarkista koostumus – jos haluat löysemmän, lisää maitoa.

  6. Koristele tuoreilla marjoilla, banaaniviipaleilla tai pähkinöillä ja nauti!

Proteiinipitoinen bircher-mysli

  1. Sekoita kaurahiutaleet, maito ja jogurtti 

  2. Lisää chiansiemenet, hunaja, kaneli ja pähkinät.

  3. Raasta omena ja sekoita se heti sitruunamehun kanssa.

  4. Lisää omenaraaste, kuivatut marjat ja mahdollisesti maapähkinävoi joukkoon.

  5. Peitä kulho ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli (vähintään 4 tuntia).

  6. Aamulla sekoita hyvin, lisää tarvittaessa maitoa ja viimeistele marjoilla, banaaniviipaleilla tai pähkinöillä.

Lisää aiheesta:

Löytyykö pakastimestasi marjoja? Näin ne kannattaa hyödyntää – herkullista ja terveellistäTuorepuuro mustikoilla ja cashewkermallaNeljä superhyvää kaurapuuroa: Näitä hittireseptejä sinun on kokeiltavaSuperterveelliset ainesosat ja runsaasti proteiinia – tämä on täydellinen aamupala!Kotitekoinen mysli tuoreiden marjojen keraKuitupitoinen aamupala syntyy helposti – testaa syksyinen resepti!
Makea puuroAamiainenHans VälimäkiPuuroHuomenta SuomiVälipalatKasvisruoka

Alkuperäinen bircher-mysli kehitettiin 1900-luvun alussa sveitsiläisen lääkärin Maximilian Bircher-Brennerin toimesta. Hän halusi luoda terveellisen ja ravitsevan aamiaisen potilailleen Zürichissä. Nappaa Hans Välimäen resepti moderniin ja proteiinipitoiseen puuroon.

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro
  • 24.4.16:10
    Vegaaninen

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 13.3.11:59
    Puuro

    Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

  • 2.2.07:45
    Aamiainen

    Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysli

  • 27.01.202314:24
    Puuro

    Katin helppo ja nopea vispipuuro

  • 28.04.202008:51
    Puuro

    Tuorepuuro – Kari Aihisen helppo resepti