Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"

7:55Currylla maustettu savukalapasta
Julkaistu 11.10.2020 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hanna Gullichsenin tuoreessa Kokin kotiruokaa -keittokirjassa esitellään rentoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa. Yksi kirjan resepteistä on suosittuun itkukanaruokaan perustuva pasta.

Videolla: Joko testasit Kari Aihisen suositun savulohipastan?

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuore Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa. 

9789511377993-400x0-c-default
Otava

– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoo. 

Teoksen tarkoituksena on Hannan mukaan toimia inspiraationa eli reseptit ovat helposti muokattavissa oman jääkapin sisällön mukaan. 

– Toivoisin, että jengi löytää oivalluksia omaan tekemiseen. Tämä kirja on aihio, josta voi itse kehittää ruokia eteenpäin. 

Hannan itkukanapasta on oodi helpolle arkiruoalle

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto kertoi Hannan itkukanareseptistä keväällä 2019. Sosiaalisessa mediassa ylistettiin tuolloin nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa itkukanaa, joka maistuu taatusti koko perheelle.

– Se kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken, Hanna Gullichsen kirjoitti blogissaan.

Hannan tuoreesta kirjasta löytyy nyt itkukanasta jalostettu pastaversio. 

– Kun eilisen päivän ruokaan, pastaan tai mihin vaan, lisää pankojauhoja ja parmesaania ja laittaa koko komeuden uuniin, se on kuin uusi ruoka, Hanna vinkkaa.

– Itkukanapastassa yhdistetään samainen kastike pastan kanssa, kipataan päälle pankojauhoja ja parmesaania ja heitetään toviksi uuniin. Enemmän kuin osiensa summa, aivan jäätävän hyvää. Maistuu aivan pizzalle, totesi ystävä. Hämmentävää, mutta totta, Hanna kirjoittaa puolestaan kirjassaan.

Hannan mielestä jokaisen kotikokin kannattaisi hyödyntää pankojauhoja tai eilispäivän kuivunutta leiipää ruoanlaitossa.

– Itse ostamme hyvää leipää ja se mitä siitä jää jäljelle vedetään kutterilla (leikkurilla) pieneksi ja laitetaan pannulle öljyn ja valkosipulinkynsien kanssa. Sitten leivänmurut paistetaan rapeiksi ja niistä tulee täydellinen muru pastoille tai keitoille.

Katso resepti: Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pasta

LUE MYÖS: Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"

Lisää aiheesta:

Arkiruokahitti! Hannan helppoa kanapastaa on kokeiltava: "Jäätävän hyvää"Outin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Hannalta lyömätön jauhelihavinkki – nyt oiotaan arkiruoanlaitossa nerokkaalla tavalla: "Tänään lämmitimme valmistortilloja"Hannan himonuudeleissa on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset: "Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee..."Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta