Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"

7:54 Currylla maustettu savukalapasta

Hanna Gullichsenin tuoreessa Kokin kotiruokaa -keittokirjassa esitellään rentoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa. Yksi kirjan resepteistä on suosittuun itkukanaruokaan perustuva pasta.

Videolla: Joko testasit Kari Aihisen suositun savulohipastan?

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuore Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa. 


– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoo. 

Teoksen tarkoituksena on Hannan mukaan toimia inspiraationa eli reseptit ovat helposti muokattavissa oman jääkapin sisällön mukaan. 

– Toivoisin, että jengi löytää oivalluksia omaan tekemiseen. Tämä kirja on aihio, josta voi itse kehittää ruokia eteenpäin. 

Hannan itkukanapasta on oodi helpolle arkiruoalle

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto kertoi Hannan itkukanareseptistä keväällä 2019. Sosiaalisessa mediassa ylistettiin tuolloin nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa itkukanaa, joka maistuu taatusti koko perheelle.

– Se kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken, Hanna Gullichsen kirjoitti blogissaan.

Hannan tuoreesta kirjasta löytyy nyt itkukanasta jalostettu pastaversio. 

– Kun eilisen päivän ruokaan, pastaan tai mihin vaan, lisää pankojauhoja ja parmesaania ja laittaa koko komeuden uuniin, se on kuin uusi ruoka, Hanna vinkkaa.

– Itkukanapastassa yhdistetään samainen kastike pastan kanssa, kipataan päälle pankojauhoja ja parmesaania ja heitetään toviksi uuniin. Enemmän kuin osiensa summa, aivan jäätävän hyvää. Maistuu aivan pizzalle, totesi ystävä. Hämmentävää, mutta totta, Hanna kirjoittaa puolestaan kirjassaan.

Hannan mielestä jokaisen kotikokin kannattaisi hyödyntää pankojauhoja tai eilispäivän kuivunutta leiipää ruoanlaitossa.

– Itse ostamme hyvää leipää ja se mitä siitä jää jäljelle vedetään kutterilla (leikkurilla) pieneksi ja laitetaan pannulle öljyn ja valkosipulinkynsien kanssa. Sitten leivänmurut paistetaan rapeiksi ja niistä tulee täydellinen muru pastoille tai keitoille.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja