Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin uuniperunat kannattaisi oikeasti valmistaa

Perunoiden kuoresta tulee ihanan rapea ja sisuksesta pehmeä.
Perunoiden kuoresta tulee ihanan rapea ja sisuksesta pehmeä. Shutterstock
Julkaistu 24.09.2016 14:01

Emmi Kärkkäinen

Perinteiset uuniperunat ovat maukas lisuke monille ruoille, mutta mitä, jos kokeilisitkin valmistaa uuniperunoita uudella tapaa?

Kahdesti paistetut uuniperunat ovat hauskaa vaihtelua perinteisille uuniperunoille. Perunoita paistetaan uunissa ensin tunti, jotta sisukset saadaan irtoamaan. Tämän jälkeen kuoret täytetään herkullisella perunaseoksella. Perunoista tulee tällä reseptillä isomman ja herkullisemman näköisiä kuin perinteisistä uuniperunoista.

Ainesten määrät ovat suuntaa antavia ja voit vaihdella niitä mielesi mukaan. Cheddarin voi korvata muulla juustolla. Sisälle sopivat sipulin lisäksi loistavasti myös paistetut pekonisuikaleet.

Kahdesti paistetut uuniperunat

4 isoa perunaa (esimerkiksi Rosamunda)

oliiviöljyä

25 g voita

1 sipuli

suolaa

pippuria


cayennepippuria

kourallinen cheddarraastetta

loraus kermaa

1 kananmunankeltuainen

paprikamaustetta

Pese huolellisesti neljä isoa perunaa ja kuivaa. Aseta perunat pellille leivinpaperin tai folion päälle. Pirskota perunoiden päälle hieman oliiviöljyä ja hiero se niihin.

Paista 200 asteisessa uunissa 1 tunti. Kokeile veitsellä ovatko perunat valmiita. Jos veitsi menee helposti läpi, on peruna valmis.

Ota peruna esimerkiksi keittiöpyyhkeen päälle poikittain ja leikkaa siitä ikään kuin kansi pois. Laita kansi säästöön. Tyhjennä perunat sisältä niin hyvin kun pystyt, ettei kuori hajoa. Kaavi myös kanteen jääneet perunat joukkoon.

Laita kaavittu peruna kulhoon ja lisää hieman voita sekä pieneksi leikattu sipuli. Sekoita perunasosetta haarukalla, jotta perunat muussautuvat. Lisää ripaus pippuria, suolaa ja cayennepippuria. Tämän jälkeen lisää kourallinen raastettua cheddaria. Lisää vielä kermaa ja kananmunan keltuainen. Sekoita hyvin.

Aseta perunan irrotettu kansi kaavitun perunan sisälle. Täytä kuoret perunaseoksella. Perunat saavat olla ihan kunnolla kukkurallaan. Painele perunaseosta haarukalla, jotta pinnalle jäävät kivat jäljet. Levitä päälle hieman sulatettua voita. Ripottele päälle vielä paprikamaustetta.

Paistaa 200 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.


Osittainen lähde: tiphero 

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaKristinan vinkki nostaa paistetut perunat aivan uudelle tasolle: "Pannu uuniin ja taikoja tapahtuu"Oletko ikinä tehnyt perunamuusia näin? Kristinan ohje saa kuolan valumaan: "Ylitsevuotavasti sulaa juustoa ja rapeaa pekonia"Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeHämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!Täytetyt uuniperunat
PerunaUuniperunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä