Tiesitkö? Näin uuniperunat kannattaisi oikeasti valmistaa

shutterstock_68300476
Perunoiden kuoresta tulee ihanan rapea ja sisuksesta pehmeä. Shutterstock

Perinteiset uuniperunat ovat maukas lisuke monille ruoille, mutta mitä, jos kokeilisitkin valmistaa uuniperunoita uudella tapaa?

Kahdesti paistetut uuniperunat ovat hauskaa vaihtelua perinteisille uuniperunoille. Perunoita paistetaan uunissa ensin tunti, jotta sisukset saadaan irtoamaan. Tämän jälkeen kuoret täytetään herkullisella perunaseoksella. Perunoista tulee tällä reseptillä isomman ja herkullisemman näköisiä kuin perinteisistä uuniperunoista.

Ainesten määrät ovat suuntaa antavia ja voit vaihdella niitä mielesi mukaan. Cheddarin voi korvata muulla juustolla. Sisälle sopivat sipulin lisäksi loistavasti myös paistetut pekonisuikaleet.

Kahdesti paistetut uuniperunat

4 isoa perunaa (esimerkiksi Rosamunda)

oliiviöljyä

25 g voita

1 sipuli

suolaa

pippuria

cayennepippuria

kourallinen cheddarraastetta

loraus kermaa

1 kananmunankeltuainen

paprikamaustetta

Pese huolellisesti neljä isoa perunaa ja kuivaa. Aseta perunat pellille leivinpaperin tai folion päälle. Pirskota perunoiden päälle hieman oliiviöljyä ja hiero se niihin.

Paista 200 asteisessa uunissa 1 tunti. Kokeile veitsellä ovatko perunat valmiita. Jos veitsi menee helposti läpi, on peruna valmis.

Ota peruna esimerkiksi keittiöpyyhkeen päälle poikittain ja leikkaa siitä ikään kuin kansi pois. Laita kansi säästöön. Tyhjennä perunat sisältä niin hyvin kun pystyt, ettei kuori hajoa. Kaavi myös kanteen jääneet perunat joukkoon.

Laita kaavittu peruna kulhoon ja lisää hieman voita sekä pieneksi leikattu sipuli. Sekoita perunasosetta haarukalla, jotta perunat muussautuvat. Lisää ripaus pippuria, suolaa ja cayennepippuria. Tämän jälkeen lisää kourallinen raastettua cheddaria. Lisää vielä kermaa ja kananmunan keltuainen. Sekoita hyvin.

Aseta perunan irrotettu kansi kaavitun perunan sisälle. Täytä kuoret perunaseoksella. Perunat saavat olla ihan kunnolla kukkurallaan. Painele perunaseosta haarukalla, jotta pinnalle jäävät kivat jäljet. Levitä päälle hieman sulatettua voita. Ripottele päälle vielä paprikamaustetta.

Paistaa 200 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.


Osittainen lähde: tiphero 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.