Halpaa, hyvää ja helppoa: Lapsuudesta tuttu suosikkiruoka on edelleen hitti – ja sinäkin olet taatusti maistanut

Näin valmistat vispipuuroa punaherukoista 1:25 Näin valmistat vispipuuroa punaherukoista

Söitkö sinäkin lapsena kirpsakan makeaa, puolukoista valmistettua vispipuuroa? Tätä herkullista klassikkoa voi toki ostaa valmiina eineksenä, mutta kannattaa myös kokeilla puuron vatkaamista itse!

Testaa vispipuuroa myös punaherukoista! Yllä olevalla videolla ohje. 

Perinteinen puolukoista valmistettava vispipuuro on koko perheen syysruokaa parhaimmillaan. Vispipuuro valmistuu edullisista aineksista vaivattomasti vatkaten. 

Vaikka vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista ja mannasuurimoista, mikään ei estä korvaamasta puolukoita esimerkiksi herukoilla, karviaisilla, omenalla, raparperilla tai mustamarja-aronialla. Vadelmat ja mansikat tekevät puurosta makeamman. Voit käyttää vispipuuroon myös marjamehua.

Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esimerkiksi 7 desilitraa vettä ja 4 desilitraa pakastepuolukoita on hyvä määrä. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, joten viiden minuutin kiehutus riittää niille. 

Kaikista kuohkeimman vispipuuron saat käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluat kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon.

Perinteinen vispipuuro

7 dl vettä
4 dl puolukoita
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita

1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5–15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

2. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Anna puuron jäähtyä.

3. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine/ Myllyn Paras

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat