Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Milloin söit viimeksi? Iki-ihana puuro on monelle jo lapsuudesta tuttu

1:25Näin valmistat vispipuuroa punaherukoistaKATSO VIDEO: Näin teet vispipuuron punaherukoista
Julkaistu 28.08.2022 17:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nostamme uudessa juttusarjassamme jalustalle menneiden vuosikymmenten hittiruokia. 

Muistatko vielä makaronivellin, ja maistuiko sinulle koulussa mielipiteet jakava tilliliha? MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten ruokia, jotka jollain tapaa ovat jääneet suomalaisten mieliin.

Osa näistä retroruoista on toki edelleen kovassa suosiossa, ja niitä kokataan säännöllisesti kotikeittiöissä. Ensimmäiseksi jalustalle nostetaan rakastettu puuro.

Lue myös: Voiko muutaman vuoden vanhoja pakastemarjoja vielä syödä?

Iki-ihana vispipuuro

Vispipuuro on herkullinen klassikko, jota voi ostaa valmiina ruokakaupan valmisruokahyllystäkin. Entistäkin parempaa se on kuitenkin itse tehtynä ja vatkattuna.

Perinteisesti vispipuuro valmistetaan puolukoista, mutta voit myös korvata ne esimerkiksi herukoilla, raparperilla, karviaisilla tai vaikka omenoilla. Vadelmat ja mansikat tekevät puurosta makeamman. Voit käyttää vispipuuroon myös marjamehua.

Muista, että marjojen mehuisuus vaikuttaa vispipuuron kiinteyteen. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, joten viiden minuutin kiehautus riittää niille. 

Kaikista kuohkeimman vispipuuron saat käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluat kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon.

Perinteinen vispipuuro 

7 dl vettä
4 dl puolukoita (tai muita marjoja)
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita

1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5–15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

2. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Anna puuron jäähtyä.

3. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine/ Myllyn Paras

Lue myös: Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaan

Katso myös: Älä ikinä heitä yli jäänyttä kaurapuuroa roskiin – Katja vinkkaa, miten tehdään järjettömän hyvää paistettua kaurapuuroa

0:41Katja vinkkaa, miten tehdään järjettömän hyvää paistettua kaurapuuroa: ”Parasta ikinä”"Parasta ikinä", sanoo Katja.

Lisää aiheesta:

Oletko sinäkin syönyt? Lapsuudesta tuttu hittiruoka hurmaa edelleen – testaa kotona!Milloin söit viimeksi? Lapsuudesta tuttu suosikkiruoka on edelleen hitti – edullista ja helppoaHalpaa, hyvää ja helppoa: Lapsuudesta tuttu suosikkiruoka on edelleen hitti – ja sinäkin olet taatusti maistanutPaluu menneisyyteen: Syksyn paras puuro lapsuudestasi – tätä reseptiä ei kannata unohtaa! Paluu menneisyyteen: Mahtava puuro lapsuudestasi – muistatko sinäkin?Paluu menneisyyteen: Älä vain unohda vispipuuron reseptiä!
RuokaRetroPuuroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle