Oletko sinäkin syönyt? Lapsuudesta tuttu hittiruoka hurmaa edelleen – testaa kotona!

Näin valmistat vispipuuroa punaherukoista 1:25 Näin valmistat vispipuuroa punaherukoista

Vispipuuro on klassikko! Kirpsakan makea, puolukoista valmistuva herkku sopii syksyyn.

Videolla: Näin teet vispipuuron punaherukoista

Vispipuuro on herkullinen klassikko. Puuroa voi toki napata mukaan kauppareissulla valmisruokahyllystä, mutta entistäkin parempaa se on itse tehtynä ja vatkattuna.

Kuohkeaksi vatkattu vispipuuro nautitaan perinteisesti maidon ja sokerin kera, mutta mikään ei estä sinua kokeilemasta uusia makuyhdistelmiä. Esimerkiksi vaniljakastike toimii hyvin yhteen aavistuksen kirpeän vispipuuron kanssa.

Testaa myös vispipuuro punaherukoista

Perinteisesti vispipuuro valmistetaan puolukoista, mutta voit myös korvata ne esimerkiksi herukoilla, raparperilla, karviaisilla tai vaikka omenoilla. Vadelmat ja mansikat tekevät puurosta makeamman. Voit käyttää vispipuuroon myös marjamehua.

Muista, että marjojen mehuisuus vaikuttaa vispipuuron kiinteyteen. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, joten viiden minuutin kiehautus riittää niille. 

Kaikista kuohkeimman vispipuuron saat käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluat kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon.

Kuohkea ja perinteinen vispipuuro 

7 dl vettä
4 dl puolukoita
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita

1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5–15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

2. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Anna puuron jäähtyä.

3. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine/ Myllyn Paras

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.