Söitkö sinäkin lapsena kirpsakan makeaa, puolukoista valmistettua vispipuuroa? Tätä herkullista klassikkoa voi toki ostaa valmiinakin kaupasta, mutta kannattaa myös kokeilla puuron vatkaamista itse. Se ei ole lainkaan vaikeaa!
Testaa vispipuuroa myös punaherukoista! Yllä olevalla videolla ohje.
Perinteinen puolukoista valmistettava vispipuuro on koko perheen syysruokaa parhaimmillaan. Vispipuuro valmistuu edullisista aineksista vaivattomasti vatkaten.
Vaikka vispipuuro tehdään perinteisesti puolukoista ja mannasuurimoista, mikään ei estä korvaamasta puolukoita esimerkiksi herukoilla, karviaisilla, omenalla, raparperilla tai mustamarja-aronialla. Vadelmat ja mansikat tekevät puurosta makeamman. Voit käyttää vispipuuroon myös marjamehua.
Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esimerkiksi 7 desilitraa vettä ja 4 desilitraa pakastepuolukoita on hyvä määrä. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, joten viiden minuutin kiehutus riittää niille.
Kaikista kuohkeimman vispipuuron saat käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluat kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon.
Perinteinen vispipuuro
7 dl vettä
4 dl puolukoita
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita