Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta kerrotaan mansikkakauden startanneen tänä vuonna poikkeuksellisen ajoissa helteiden ansiosta. Nyt kannattaakin jo suunnata mansikkaostoksille, mikäli haluaa esimerkiksi pakastaa kotimaisia mansikoita.
Videolla näppärä ohje mansikoiden perkaamiseen!
Poikkeukselliset helteet ovat saaneet mansikan pääsatokauden kunnolla käyntiin koko maassa, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto. Liiton mukaan mansikan kaikki myyntitavat ovat jo käytössä.
Mansikat ovat Suomen suosituinta lähiruokaa ja niitä voi ostaa suoraan tiloilta, kaupoista, toreilta ja marjanmyyntipisteistä.
Myös itsepoiminta on käynnistynyt tämän vuoden osalta. Nyt onkin liiton mukaan paras aika ostaa ensi talven pakastemansikat.
– Poikkeukselliset helteet kypsyttävät mansikoita nyt vauhdilla. Olemme normaalia vuotta noin pari viikkoa edellä. Mansikkakausi saattaa olla nopeasti ohi tänä vuonna, toteaa liiton puheenjohtaja Tarja Matomäki.
Mansikat ovat tällä hetkellä erittäin laadukkaita ja hyvin makeita. Makeimmat mansikat syntyvät, kun yö- ja päivälämpötilojen ero suuri.
– Elinkeino vaatii paljon työvoimaa ja tällä hetkellä on käsillä kesän huippuviikot. Työvoimaa tarvitaan sadonkorjuuseen, tuotteiden pakkaamiseen, logistiikkaan ja myyntityöhön. Yleisimmät työnimikkeet tiloilla ovat maataloustyöntekijä sekä myyjä, toteaa liiton toiminnanjohtaja .

