Grilli- ja jauhelihamausteiden sisältö tulee monelle yllätyksenä: "Voisiko olla, että osa vanhemmista ei ole tullut ajatelleeksi…"

Kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen 1:01 Kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen
KATSO MYÖS: Maustepurkeissa on piilo-ominaisuus, joka on jäänyt monilta huomaamatta. Videolla kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen.

Maustevalmistaja Meira selvitti suomalaisten lapsiperheiden maustamirutiineita. Selvisi, että sekä aikuisilla että lapsilla on omat suosikkinsa ja inhokkinsa maustehyllyssä.

Meira teetti toukokuussa kyselyn suomalaisten lapsiperheiden maustetottumuksista.

Maustetutkimuksesta kävi ilmi, että perheissä huomioidaan usein lapset erikseen ruoan maustamisessa. Jopa 38 prosenttia perheistä maustaa lapsille tarjottavan ruoan miedommin kuin aikuisten ruoan. Huomiota kiinnitetään erityisesti mausteisuuteen ja tulisuuteen. Myös liiallista suolankäyttöä vältellään.

"Voisiko olla, että osa vanhemmista ei ole tullut ajatelleeksi..."

Lapsiperheiden eniten ruoassa käyttämät mausteet ovat tutkimuksen mukaan mustapippuri, paprikajauhe, jauhelihamauste, ruokasuola ja grillimauste. Näistä jauhelihamauste ja grillimauste ovat mausteseoksia, joissa on usein mukana myös suolaa. Vaikka suolankäyttöä monessa lapsiperheessä tarkkaillaankin, vain alle puolet lapsiperheistä kertoi kiinnittävänsä huomiota mausteseosten suolapitoisuuteen.

– Tulos oli mielestäni hieman yllättävä. Voisiko olla, että osa vanhemmista ei ole tullut ajatelleeksi, että monet mausteseokset sisältävät myös suolaa. Meiran mausteiden tuoteryhmäpäällikkö Juha Wathén sanoo.

Monilla maustevalmistajilla on nykyään valikoimissaan suosittuja mausteseoksia myös ilman lisättyä suolaa.

Näitä mausteita lapsiperheissä kavahdetaan

Tutkimuksen perusteella lapsiperheiden eniten käyttämä mauste mustapippuri on myös aikuisten vastaajien lempimauste. Lapset sen sijaan sitä kavahtavat, sillä se löytyy inhokkilistan kakkossijalta. Mustapippuriakin enemmän lapset inhoavat chiliä.Lasten lempimausteita puolestaan ovat suola ja grillimauste.

Suomalaisperheissä ollaan kiinnostuneita uusien makumaailmoiden kokeilemisesta, mutta monet kokevat muun kotitalouden makutottumukset esteeksi tälle. Joillekin esteen muodostavat myös omat makutottumukset.

Katso myös video:  Ole tarkkana! Näin paljon välipalat sisältävät piilosokeria

Ole tarkkana! Näin paljon välipalat sisältävät piilosokeria 3:26
Välipaloissa voi olla paljon piilosokeria.

Lähde: Meira

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!