Foodora aloittaa uuden kuljetustavan Ruotsissa – ilmestyvätkö ruokaa lennättävät dronet Suomeenkin?
Ruoankuljetuspalvelu Foodora kertoo aloittavansa ruoan kuljettamisen droonien avulla Ruotsissa.
Ruoankuljetuspalvelu Foodora alkaa kuljettamaan asiakkailleen tilauksia drone-kuljetuksin toukokuusta lähtien Ruotsissa. Foodora kertoo tiedotteessaan, että dronet kuljettavat ruokaa päivästä ja säästä riippumatta.
Drone-kuljetukset otetaan ensimmäisenä käyttöön Värmdön alueella, mutta tavoitteena on laajentaa toimintaa ja saavuttaa sadan prosentin kattavuus koko maan alueesta.
Otetaanko dronet käyttöön myös Suomessa?
Myös Suomessa tarkastellaan mahdollisuutta hyödyntää droneja. Suomen Foodora kertoo, että Ruotsin tilannetta seurataan tiiviisti.
– Ala kehittyy vauhdikkaasti, joten tarkastelemmme mahdollisuutta, että jossain vaiheessa drone-kuljetukset aloitettaisiin Suomessakin, jos Ruotsin tulokset ovat lupaavia. Lisäksi haluamme kuulla, että drone-kuljetukset ovat tuottaneet selvästi lisäarvoa asiakkaille, kertoo Suomen Foodoran Head of Operations Lauri Syvänen tiedotteessa.
Aiemmin testejä on tehty Norjassa.
Syväsen mukaan drone-vaihtoehto voisi tulla kyseeseen erityisesti Suomen saaristossa sekä järvikunnissa, joissa kuljetuksia on muuten hankala järjestää.
– Kaupunkialueilla lähetit ovat silti tärkein voimavara, paras ja tehokkain mahdollinen keino toimittaa tuotteet asiakkaalle, Syvänen uskoo.
Jo muutama vuosi sitten Pizza-online.fi testasi, miten Suomen hyisissä pakkasissa kuljettaminen dronella onnistuu. Tuolloin dronet jäivät kuitenkin vain haaveeksi muun muassa siksi, että niiden kantama oli vain kaksi kilometriä. Foodoran Ruotsissa käyttämien droonien kantosäde on 12 kilometriä.
Lähettien lisäksi katukuvassa voi törmätä ruokaa kuljettaviin robotteihin.
Katso myös: Wolt-lähetti Timur haastoi itsensä tienaamaan 8 000 euroa tammikuussa 2021
Lähde: Foodora
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan