0:23

Ruoan kotiinkuljetus saattaa mullistua! Tulevaisuudessa pizza voi saapua kotiovellesi ilmateitse

Pian taivaalta voi kirjaimellisesti sataa pizzaa ja muita herkkuja, kun uusia ruoankuljetusmahdollisuuksia testataan kovaa vauhtia. 

Pizza, joka laskeutuu lennokin kyydissä kotiovellesi kuulostaa unelmalta, mutta tulevaisuudessa se voi olla totta myös Suomessa.

Pizza-online.fi testasi, miten Suomen hyisissä pakkasissa kuljettaminen dronella onnistuu – ja ennen kaikkea, pysyykö annos kuljetuksen ajan kuumana. 

Ruokalähetti-dronesta saa vielä haaveilla

Maailmalla eri yritykset ovat kokeilleet tuotteiden kuljettamista miehittämättömän lennokin, eli dronen avulla, ja nyt suomalainen Pizza-online.fi testasi pizzan kuljetusta kotimaassa. Ensimmäinen testilento sujui loistavasti lumituiskusta huolimatta.

– Meillä on Suomessa paljon hankalakulkuisia paikkoja, joihin ruoan toimittaminen olisi lentäen paljon nopeampaa ja helpompaa kuin teitä pitkin. Lennokit sopisivat siihen loistavasti, Pizza-online.fi:n markkinointipäällikkö Nora Särkkä kertoo.

Dronella ruokatilaus voidaan kuljettaa periaatteessa vaikkapa suoraan asiakkaan parvekkeelle. Varsinkin ahtaissa kaupungeissa lennokit nopeuttaisivat kuljetuksia suunnattomasti.

– Drone-kuljetuksilla voitaisiin tavoittaa esimerkiksi saarilla asuvat asiakkaat ja kesämökkiläiset, Särkkä pohtii.

Ruokalähetti-dronesta saa vielä kuitenkin haaveilla. Tällä hetkellä dronen kantama on kaksi kilometriä ja siihen täytyy olla näköyhteys lennättämisen ajan, joten pitkiä matkoja sillä ei voi lähetyksiä kuljettaa. Suomen kylmät talvet haastavat myös, sillä pakkanen vähentää akun kestoa.

Lähde: Pizza-online

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja