Etsitkö sinäkin ohjeita näihin ruoka-aiheisiin? Martat paljastavat suomalaisten suosikkireseptit

Näin vähennät ruokahävikkiä 15:47 Näin vähennät ruokahävikkiä

Koronakevään aikana Marttojen verkkosivustolla kävijöitä riitti, kun ihmiset käyttivät entistä enemmän aikaa ruoanlaittoon, leipomiseen, kotitöihin, puutarhanhoitoon sekä käsitöihin. Nyt Martat paljastavat, mitkä reseptit ovat sivustolla erityisen suosittuja.

Videolla keskustellaan ruokahävikin vähentämisestä.

Marttojen resepteissä korostuvat sesongit. Ihmiset etsivätkin sivustolta usein ohjeita, joita kulloinkin sesongin myötä tarvitsevat. Arkiruokiakin haetaan kuitenkin viikoittain.

– Jouluohjeet ja esimerkiksi säilönnän ohjeet ovat kysyttyjä tiettyinä aikoina. Toisaalta myös arkiruokia haetaan viikoittain, kuten esimerkiksi kasvissosekeittoa, kertoo Marttaliitto ry:n kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen.

Kasvissosekeiton lisäksi muun muassa pannukakkujen ohjetta etsitään ahkerasti. Tuovinen paljastaa, mitkä reseptit ovat vielä niitäkin suositumpia.

– Erityisen suosittuja ruokaohjeita ovat karjalanpiirakat, mehut ja perinneruoista esimerkiksi laatikot. Imelletty perunalaatikko ja lanttulaatikko ovat paljon sivuillamme käytettyjä ruokaohjeita, mutta toki hyvin sesonkiluonteisesti, hän kertoo.

Marttojen nettisivun ja chatin suosituimpia ruoka-aiheita:

  • Karjalanpiirakat
  • Alle yksivuotiaan ruokavalio
  • Yhden ja kolmen viikon ruokalistat
  • Säilöntä
  • Ruoan säilyvyys

Suositut ruokalistat tuovat helpotusta arkeen

Suosittuja ovat myös yhden ja kolmen viikon ruokalistat. Jos kiireisessä arjessa ideat käyvät vähiin, Marttojen ruokalistoista saattaa olla apua.

– Erityisesti nyt koronakeväänä monet perheet ovat tehneet enemmän ruokaa kotona kuin normaalisti ja uusia ideoita on kaivattu, Tuovinen sanoo.

Yhden viikon ruokalistassa on annettu reseptiehdotuksia päivällisiin sekä ideoita aamu-, ilta- ja välipaloihin. Kolmen viikon ruokalista on suunniteltu hieman suurpiirteisemmin pääraaka-aineen mukaan.

Tuovisen mukaan ruokalistoissa on huomioitu myös ruokahävikin näkökulmat – se, miten edellisiä aterioita voi hyödyntää seuraavana päivänä.

Martan päivää vietetään vuosittain 26. heinäkuuta.

Osittainen lähde: Martat.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!