Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

omenapannari omena-kaurapannukakku
MTV

Omena-kaurapannukakku yhdistää kaksi ihanaa klassikkoherkkua, maailman parhaan pannarin ja omena-kaurapaistoksen. Tämä täydellinen pannukakku valmistuu helposti ja maistuu taatusti koko perheelle.

Ainekset

    Omena-kauratäyte

    • 400 g (3-5 kpl) kotimaisia omenoita
    • 1 ½ dl kaurahiutaleita
    • 0,75 dl fariinisokeria
    • 1 tl kanelia
    • 50 g voita

    Pannukakku

    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl sokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl suolaa
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 8 dl maitoa
    • 2 munaa
    • 75 g voita sulatettuna

    Valmistusohje

    Omena-kaurapannukakku

    Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
    Annoksia: 1 pellillinen, noin 12 annosta

    1. Valmista ensin omena-kauratäyte. Kuori ja lohko omenat. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli. Lisää joukkoon lohkotut omenat ja sekoita.
    2. Sulata isolla paistinpannulla voi ja anna ruskistua. Lisää ruskistetun voin joukkoon omena-kauraseos ja paista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
    3. Tee pannukakkutaikina. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita joukoon maito, kananmunat ja voisula. 
    4. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille omena-kauraseos. Kaada päälle pannukakkutaikina. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 


    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja