Ethän tee tätä virhettä, kun maustat ruokaa? Meiran asiantuntija muistuttaa: "Nopeuttaa mausteen vanhenemista"
Kun lisäät mausteita ruokaan höyryävälle paistinpannulle, pidä mielessä yksi tärkeä seikka, jotta mausteesi eivät mene pilalle.
Videolla: Oletko huomannut tämän piilo-ominaisuuden maustepurkeissa? Katso kolme maustamiskikkaa!
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivuston uudessa juttusarjassa asiantuntijat kertovat vastaukset suomalaisia askarruttaviin maustekysymyksiin. Ensimmäiseksi selvitettiin, mitä kannattaa tutkia purkista, jos ostaa kaupasta mausteseoksia.
Asiantuntija kertoi myös MTV:lle, mitä mausteen hinta paljastaa tuotteen laadusta. Onko sillä todellisuudessa mitään väliä, ostaako maustehyllyn halvimman version tuotteesta, vai sijoittaako maustepurkkiin hieman enemmän pennosiaan?
Saako maustetta kaataa suoraan pussista tai purkista pannulle?
Tällä kertaa selvitetään, miten mausteita kannattaisi annostella ruokaan. Voiko maustepussista tai -purkista kaataa suoraan maustetta ruokaan, joka on esimerkiksi höyryävällä pannulla? Meiran tuotekehitysasiantuntija Taru Niemelä ei suosittele tätä toimintatapaa.
– Mikäli maustetta kaataa suoraan kattilaan pakkauksesta, pakkaukseen pääsee kosteutta, joka nopeuttaa mausteen vanhenemista, Niemelä muistuttaa.
Mauste kannattaa siis annostella ensin esimerkiksi lusikalle tai kämmenelle, ennen kuin sen ripottelee ruokaan.
– Tällä tavoin mausteen tuoreuden voi myös helposti itse maistaa ennen kuin maustetta laitetaan ruokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan